Basa Pérsia: Béda antarrépisi

1 bita dipupus ,  1 tahun yang lalu
m
~
mTidak ada ringkasan suntingan
m (~)
 
|agency=[[Akademi basa jeung sastra Pérsia]]{{br}}[[Akademi Ilmu Pangaweruh Afghanistan]]
|iso1=fa|iso2=per (b)/fas (T)|sil=PRS}}
'''Basa [[Pérsia]]''' (ngaran lokal: '''Farsi''' , '''Tajiki''', atawa '''Dari'''), mangrupa basa ti kumpulan [[Indo-Eropa]] ti kulawarga basana. Dipaké di [[Iran]], [[Tajikistan]], [[Apganistan]], jeung [[Uzbékistan]]. Jumlah panyatur totalna kira-kira 75 yuta urang. Upami di [[Iran]], panyatur asli basa ieu kira-kira 60% ti jumlah padumuk.
 
== Tempo ogé ==
3.462

éditan