Béda révisi "TVRI"

132 bita ditambahkeun ,  7 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
m (→‎Logo TVRI: Ngarapihkeun éjahan, replaced: Desember → Désémber (2))
 
'''Télevisi Républik Indonésia (TVRI)''' nyaéta lembaga penyiaran anu nyandang ngaran nagara ngandung harti yén kalawan éta ngaran téh siaranana ditujukeun pikeun kapentingan nagara.<ref name="tvri">{{id}} [http://www.tvri.co.id/ Televisi Republik Indonésia] (diakses 1 November 2011)</ref> Ti semet ngadeg tanggal [[24 Agustus]] [[1962]], TVRI mibanda tugas minangka télévisi anu ngangkat citra bangsa ngaliwatan ngokolakeun penyiaran kajadian anu boga skala internasional, ngarojong kamajuan kahirupan masarakat sarta pikeun ngaraketkeun sosial.<ref name="tvri"/>
 
Dinamika kahirupan TVRI nyaéta dinamika perjuangan bangsa dina prosés diajar démokrasi.<ref name="tvri"/> Dina tanggal [[24 Agustus]] [[1962]] dina mangsa [[Démokrasi Terpimpin]], TVRI wangunna Yayaysan anu diadegkeun pikeun ngajumantarakeun bubuka [[Asian Games]] anu ka IV di [[Jakarta]].<ref name="tvri"/> Asup kana mangsa [[Démokrasi Pancasila]] dina taun [[1974]], TVRI geus rupa jadi salah sahiji bagian tina organisasi jeung tata gawé [[Kementerian Komunikasi dan Informatika Républik Indonésia|Departemén Penerangan]] kalawan statusna minangka Direktorat anu boga tanggungjawab Direktur Jendral Radio, Televisi jeung Film.<ref name="tvri"/>
 
Dina mangsa Réformasi medal ''Peraturan Pemerintan RI Nomor 36 taun 2000'' anu netepkeun status TVRI jadi '''Perusahaan Jawatan''' di handapeun Pangaping ti Departemen Keuangan.<ref name="tvri"/> Tuluy ngaliwatan ''Peraturan Pemerintah Nomor 9 taun 2002001''1 TVRI robah deui statusna jadi '''PT.TVRI (Persero)''' di handapeun pangaping ti Kantor Mentri Negara BUMN.<ref name="tvri"/> Tuluy liwat ''Undang-Undang Republik Indonésia Nomor 32 taun 2002 tentang Penyiaran'', TVRI ditetepkeun minangka '''Lembaga Penyiaran Publik''' anu wangunna badan hukum au diadegkeun ku Nagara.<ref name="tvri"/>
 
Minangka stasiun televisi anu nyangking pesen-pesen pamaréntah, TVRI muncul minangka pamaén tunggal dina industri pertelevisian [[Indonésia]] mangsa harita.<ref name="penuliskreatif">{{id}}[http://parapenuliskreatif.wordpress.com/2011/05/25/jatuh-bangun-tvri-tv-nasional-vs-tv-swasta/ Jatuh Bangun TVRI TV Nasional VS TV Swasta] (diakses tanggal 1 November 2011)</ref> Mangsa éta téh lumangsung kalawan waktu anu lila, komo nalika [[Soekarno]] runtag tina kakuasaanana.<ref name="penuliskreatif"/> Peran TVRI minangka média propaganda pamaréntah tuluy diteruskeun ku [[Soeharto]].<ref name="penuliskreatif"/>
<gallery>
Gambar:TVRILogo1962.svg|Logo mimiti TVRI (23 Agustus 1962-24 Désémber 1974).
Gambar:TVRILogo1974.png|Logo kadua TVRI (24 Désémber 1974-24 Mei 1981).
Gambar:Tvri_jadulTVRI 1982-1999.png‎|Logo katilu TVRI (24 Mei 1982-07 Juni 1999).
Gambar:TVRILogo1991.gif|Logo kaopat TVRI (07 Juni 1999-16 November 2001).
Gambar:TVRILogo2001.svg|Logo kalima TVRI (18 November 2001-16 Agustus 2003).
Gambar:TVRILogo2003.svg|Logo kagenep TVRI (16 Agustus 2003-2416 MeiApril 2007).
Gambar:TVRILogo2006.svg|Logo kiwarikatujuh TVRI, dipaké(6 tiApril mimiti2007-29 11Maret Juni 20072019).
Gambar:TVRILogo2019.svg|Logo kiwari TVRI, dipaké ti mimiti 29 Maret 2019.
 
</gallery>
 
1

éditan