Béda révisi "Warna primér"

1 bita dipupus ,  3 bulan yang lalu
Bot: Ngaganti AdditiveColorMixiing.svg ku AdditiveColorMixing.svg
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa (2) using AWB)
(Bot: Ngaganti AdditiveColorMixiing.svg ku AdditiveColorMixing.svg)
 
== Warna primér aditif ==
 
[[Gambar:AdditiveColorMixiingAdditiveColorMixing.svg|200px|thumbnail|Campuran warna aditif]]
 
Pakakas / média anu ngagabungkeun pancaran [[cahaya]] pikeun nyiptakeun rasa warna ngagunakeun sistem [[warna aditif]]. [[Televisi]] nyaéta anu pangilaharna. '''Warna primér aditif''' nyaéta [[beureum]], [[héjo]] jeung [[biru]]. Campuran warna cahaya beureum jeung héjo, ngahasilkeun nuansa warna [[konéng]] atawa [[jingga]]. Campuran [[héjo]] jeung [[biru]] ngahasilkeun nuansa [[cyan]], sedengkeun campuran [[beureum]] jeung [[biru]] ngahasilkeun nuansa [[wungu]] jeung [[magénta]]. Campuran kalawan proporsi saimbang ti warna aditif primér ngahasilkeun nuansa warna [[kulawu]]; lamun tilu kelir ieu dihijikeun, mangka hasilna nyaéta warna [[bodas]]. [[Ruang warna]]/modél warna anu dihasilkeun disebut [[RGB]] (red, green, blue).
1.666

éditan