Béda révisi "Diego Maradona"

203 bita dipupus ,  3 bulan yang lalu
Gambar Statutes_of_Gardel_-_Peron_-_Maradona_in_La_Boca_-_Buenos_Aires_-_Argentina.JPG dipiceun kusabab di hapus ti Commons ku Missvain
(Gambar Maradona-212369675_3c30adbbb4_o.jpg dipiceun kusabab di hapus ti Commons ku Missvain)
(Gambar Statutes_of_Gardel_-_Peron_-_Maradona_in_La_Boca_-_Buenos_Aires_-_Argentina.JPG dipiceun kusabab di hapus ti Commons ku Missvain)
 
 
Di Argéntina, Maradona dianggap minangka pahlawan nasional. Ngeunaan pamujaan nu nyampak di Argéntina, manten batur maénna, Jorge Valdano nyarita, "Wanci Maradona mundur tina aktifitas sépakbola, ninggalkeun trauma pikeun Argéntina. Maradona leuwih ti ngan saukur pamaén bal nu hadé. Manéhna téh faktor pangbeubeurah khusus pikeun hiji nagara nu geus mangtaun-taun aya dina kadiktatoran militer jeung sagala macem frustasi sosial."<ref name="Deportes">[http://espndeportes.espn.go.com/news/story?id=455305 "¿Es el sucesor natural?"]. ESPN Deportes. (Ed, 29 June 2014). Retrieved 3 July 2014</ref> Valdano nambahkeun yén "Maradona nawarkeun ka rakyat Argéntina hiji jalan kaluar tina frustasi massal maranéhna, éta nu matak nyieun rakyat mikacinta dirina. Aya tangtungan panutan."<ref name="Deportes" />
 
[[Gambar:Statutes_of_Gardel_-_Peron_-_Maradona_in_La_Boca_-_Buenos_Aires_-_Argentina.JPG|kiri|jmpl|Tilu patung ikon Argéntina: pionir tango Carlos Gardel, pamingpin pulitik Evita Peron jeung Maradona.]]
 
 
1.667

éditan