Béda révisi "Karéta api Argo Wilis"

taya kamandang éditan
(→‎Stasion nu dilayanan: Stasion Bekasi teu eureun dina GAPEKA 2019 ieu)
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
| name = Argo Wilis
| image = KA_Argo_Wilis.jpg
| caption = KA No. 2 Argo Wilis ti [[Stasion Gambir|Jakarta]] nuju kajurusan [[Stasion Surabaya Gubeng|Surabaya]] liwat [[Stasion Bandung|Bandung]] ngaliwat JPL 194A Pasar Cikampék dina poé isuk, 2019.
| image_width = 250px
| logo =
| locale = Daop 12 JakartaBandung
| system = Karéta api ékspres
| status = Beroperasi
| open = 8 Nopémber 1998
| open = 1998 (Bandung-Surabaya Gubeng)<br>1 Désémber 2019 (Gambir-Surabaya Gubeng)
| close =
| owner = [[Kereta Api Indonesia|PT Kereta Api Indonesia]]
| operator = [[Daérah Operasi III JakartaBandung]]
| termini = [[Stasion GambirBandung|GambirBandung]]<br>[[Stasion Surabaya Gubeng|Surabaya Gubeng]]
| character = lintas pagunungan
| gauge = 1.067 mm
| stock = [[CC203]], [[CC206]]
}}
'''Karéta api Argo Wilis''' ([[Aksara Sunda Baku]]: {{sund|ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮃᮁᮌᮧ ᮝᮤᮜᮤᮞ᮪}}) nyaéta karéta api kelas éksekutif argo anu ngahubungkeun [[Stasion GambirBandung]] jeung [[Stasion Surabaya Gubeng]] liwat [[Stasion Bandung|Bandung]]-[[Stasion Banjar|Banjar]]-[[Stasion Kroya|Kroya]]-Kutoarjo-Madiun.<ref name="KA Argo Wilis>http://www.utiket.com/id/kereta-api/ka-argo_wilis.html {{id}} <small>Diakses tanggal 25 Desember 2015</small></ref> Karéta api Argo Wilis dioperasikeun ku [[Daérah Operasi III JakartaBandung|Daop 12 JakartaBandung]].<ref name="KA Argo Wilis"/> Karéta ieu kaasup kana karéta éksprés lantaran lamun aya pasilangan, Argo Wilis nu diheulakeun ti batan karéta nu séjénna.<ref name="KA Argo Wilis"/>
 
Di patengahan taun [[2018]], karéta api Argo Wilis meunang rangkéan karéta éksekutip kaluaran panganyarna (K1 18 BD), ngagantikeun rangkéan anu geus heubeul.
 
[[File:KA Argo Wilis Rajapolah.jpg|200px|thumb|Argo Wilis ngaliwat langsung [[stasion Rajapolah]]]]
Asalna, karéta ieu jadi hiji-hijina karéta argo anu teu ngalayanan [[Stasion Gambir]]. Ngan, ti saprak lumakuna ''Grafik Perjalanan Kereta Api (GAPEKA)'' 2019 ti tanggal [[1 Désémber]] [[2019]], ruteu KA Argo Wilis dipanjangan nepi ka [[Stasion Gambir]].<ref>{{Cite web|url=https://travel.kompas.com/read/2019/11/22/132200327/daftar-ka-baru-yang-berangkat-dari-stasiun-gambir-dan-pasar-senen-per-1|title=Daftar KA Baru yang Berangkat dari Stasiun Gambir dan Pasar Senen Per 1 Desember 2019 Halaman all|last=Media|first=Kompas Cyber|website=KOMPAS.com|language=id|accessdate=2019-12-07}}</ref> Tuluy per tanggal 1 Séptémber 2020, rute KA Argo Wilis dipondokan ngan nepi ka Bandung deui saperti harita. Ieu kawijakan téh lumaku ogé di GAPEKA 2021 per tanggal 10 Pébruari 2021.
 
== Asal usul ngaran ==
== Stasion nu dilayanan ==
Stasion nu dilayanan ku Argo Wilis nyaéta: <ref name="Jadwal"/>
* [[Stasion GambirBandung]]
*[[Stasion Cimahi]]
*[[Stasion Bandung]]
* [[Stasion Cipeundeuy]]
* [[Stasion Tasikmalaya]]
* [[Stasion Banjar]]
* [[Stasion Kroya]]
*[[Stasion Kebumén]]
* [[Stasion Kutoarjo]]
* [[Stasion Yogyakarta]]
* [[Stasion Solo Balapan]]
* [[Stasion Madiun]]
* [[Stasion Kertosono]]
* [[Stasion Jombang]]
* [[Stasion Surabaya Gubeng]]
 
== Jadwal ==
Argo Wilis diberangkatkeun ti [[Stasion GambirBandung|GambirBandung]] isuk-isuk, nepi ka [[Surabaya]] Gubeng peuting, jeung sabalikna. <ref name="Jadwal"/> Waktu nu diperlukeun kira-kira 15ngan 11 jam. <ref name="Jadwal"/>. Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di [https://id.m.wikipedia.org/wiki/Kereta_api_Argo_Wilis#Jadwal_Perjalanan Wikipédia Basa Indonésia].
 
== Insidén ==
3.608

éditan