Béda révisi "Karéta api Argo Wilis"

288 bita ditambahkeun ,  6 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
 
 
[[File:KA Argo Wilis Rajapolah.jpg|200px|thumb|Argo Wilis ngaliwat langsung [[stasion Rajapolah]]]]
Asalna, karéta ieu jadi hiji-hijina karéta argo anu teu ngalayanan [[Stasion Gambir]]. Ngan, ti saprak lumakuna ''Grafik Perjalanan Kereta Api (GAPEKA)'' 2019 ti tanggal [[1 Désémber]] [[2019]], ruteu KA Argo Wilis dipanjangan nepi ka [[Stasion Gambir]].<ref>{{Cite web|url=https://travel.kompas.com/read/2019/11/22/132200327/daftar-ka-baru-yang-berangkat-dari-stasiun-gambir-dan-pasar-senen-per-1|title=Daftar KA Baru yang Berangkat dari Stasiun Gambir dan Pasar Senen Per 1 Desember 2019 Halaman all|last=Media|first=Kompas Cyber|website=KOMPAS.com|language=id|accessdate=2019-12-07}}</ref> Tuluy per tanggal 1 Séptémber 2020, rute KA Argo Wilis dipondokan ngan nepi ka Bandung deui saperti harita.<ref>{{Cite web|url=https://www.jabarprov.go.id/index.php/news/39017/2020/09/01/Mulai-September-KAI-Lakukan-Penyesuaian-Perjalanan-KA|title=Mulai September KAI Lakukan Penyesuaian Perjalanan KA|last=Barat|first=Pemerintah Provinsi Jawa|website=www.jabarprov.go.id|accessdate=2021-05-23}}</ref> Ieu kawijakan téh lumaku ogé di GAPEKA 2021 per tanggal 10 Pébruari 2021.
 
== Asal usul ngaran ==
Ngaran ''Argo Wilis'' téh diwangun ku dua kecap nyaéta Argo jeung Wilis.<ref name="KA Argo Wilis"/> Argo téh nyaéta ''brand image'' kelas éksekutip, Wilis nyaéta ngaran gunung di wewengkon [[Kabupatén Nganjuk|Nganjuk]], [[Jawa Wétan]].<ref name="KA Argo Wilis"/>
[[Kabupatén Nganjuk|Nganjuk]], [[Jawa Wétan]].<ref name="KA Argo Wilis"/>
 
== Spesifikasi karéta ==
3.609

éditan