Béda révisi "Karéta api Mutiara Selatan"

486 bita ditambahkeun ,  3 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
 
[[File:KA Mutiara Selatan Bumiwaluya.jpg|200px|thumb|KA Mutiara Selatan ngaliwat langsung [[stasion Bumiwaluya]]]]
Tanggal [[28 Séptémber]] [[2016]], KA Mutiara Selatan genti rangkéan jadi KA Ékonomi AC ''new image'' 2016, sarta ruteuna dipanjangan nepi ka [[Stasion Malang|Malang]], ngan kusabab jarak antar korsina anu dianggap heurin teuing pikeun KA jarak jauh, rangkéan éta ngan dipaké kira-kira dua minggu, tuluy ditarik deui. KA Mutiara Selatan maké rangkéan bisnis deui. Bulan [[Maret]] [[2017]], KA Mutiara Selatan ganti kelas jadi kelas campuran éksekutip-bisnis. Ti tanggal 1 April 2019, Karéta ieu geus maké rangkéan anyar tina ''Stainless Steel'' jieunan PT. INKA Madiun sarta ganti kelas jadi Éksekutip-Ékonomi AC Prémium. Ti tanggal [[1 Désémber]] [[2019]], lalampahan KA Mutiara Selatan dipanjangan nepi ka [[Stasion Gambir]], ku sabab PT KAI geus ngarilis GAPEKA 2019.<ref>{{Cite web|url=https://travel.kompas.com/read/2019/11/22/132200327/daftar-ka-baru-yang-berangkat-dari-stasiun-gambir-dan-pasar-senen-per-1|title=Daftar KA Baru yang Berangkat dari Stasiun Gambir dan Pasar Senen Per 1 Desember 2019 Halaman all|last=Media|first=Kompas Cyber|website=KOMPAS.com|language=id|accessdate=2019-12-07}}</ref> Karéta ieu kungsi jadi KA panumpang panglilana nyaéta kurang leuwih 20 jam ngéléhkeun lalampahanna [[Karéta api Wijayakusuma|KA Wijayakusuma]]. Tuluy ti tanggal 1 Séptémber 2020 ruteu ieu karéta dipondokan deui jadi Bandung-Surabaya Gubeng percis saperti jaman baheula nalika mimiti dioperasikeun.<ref>{{Cite web|url=https://www.jabarprov.go.id/index.php/news/39017/2020/09/01/Mulai-September-KAI-Lakukan-Penyesuaian-Perjalanan-KA|title=Mulai September KAI Lakukan Penyesuaian Perjalanan KA|last=Barat|first=Pemerintah Provinsi Jawa|website=www.jabarprov.go.id|accessdate=2021-05-23}}</ref>
 
== Stasion nu dilayanan ==
3.608

éditan