Béda révisi "Karéta api Mutiara Selatan"

taya kamandang éditan
 
| caption = KA Mutiara Selatan ngaliwat ex JPL 52 Cipinang nuju ka [[stasion Jatinegara]]
| logo =
| locale = Daop 1 Jakarta
| system = Karéta api antar kota
| status = Beroperasi
| stock = CC206
| owner= [[Kereta Api Indonesia|PT KAI]]
| operator = [[Daérah Operasi IVIII JakartaSurabaya]]
| termini = [[Stasion GambirBandung]]<br>[[Stasion MalangSurabaya Gubeng]]
| character = lintas pagunungan
| gauge = 1.067 mm
| speed = 60 s.d. 100 km/jam
}}
'''Karéta api Mutiara Selatan''' ([[Aksara Sunda Baku]]: {{sund|ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮙᮥᮒᮤᮃᮛ ᮞᮨᮜᮒᮔ᮪}}) nyaéta karéta api kelas campuran éksekutip-ekonomi AC prémium nu ngahubungkeun [[Stasion GambirBandung|GambirBandung]]-[[Stasion Surabaya Gubeng|Surabaya Gubeng]]-[[Stasion Malang|Malang]] liwat [[Stasion Bandung|Bandung]]-[[Stasion Tasikmalaya|Tasikmalaya]]-[[Stasion Kroya|Kroya]] jeung sabalikna.<ref name="KA Mutiara Selatan">http://www.bisnis.com/traveling/read/20141230/224/386694/menikmati-kemolekan-7-gunung-bumi-parahyangan-dengan-ka-mutiara-selatan {{id}} diaksés tanggal 25 Desember 2015 </ref> Karéta ieu dioperasikeun ku [[Daérah Operasi I Jakarta|Daop 1 Jakarta]].<ref name="KA Mutiara Selatan"/> Asalna, karéta ieu mawa campuran kelas éksekutip jeung bisnis, tapi ti taun [[1999]] rangkéan KA Mutiara Selatan diganti jadi kelas bisnis kabéh, kelas éksekutip na dipindahkeun kana rangkéan [[Karéta api Turangga]] nu ngalayanan ruteu nu sarua.<ref name="KA Mutiara Selatan"/>
 
[[File:KA Mutiara Selatan Bumiwaluya.jpg|200px|thumb|KA Mutiara Selatan ngaliwat langsung [[stasion Bumiwaluya]]]]
 
== Stasion nu dilayanan ==
* [[Stasion Gambir]]
* [[Stasion Bekasi]]
* [[Stasion Purwakarta]]
* [[Stasion Cimahi]]
* [[Stasion Bandung]]
* [[Stasion Kiaracondong]]
* [[Stasion Jombang]]
* [[Stasion Mojokerto]]
* [[Stasion Surabaya Gubeng]]<ref name="Jadwal"/>
* [[Stasion Wonokromo]]
* [[Stasion Sidoarjo]]
* [[Stasion Bangil]]
* [[Stasion Lawang]]
* [[Stasion Malang]] <ref name="Jadwal"/>
 
== Spésifikasi karéta ==
3.608

éditan