Béda révisi "Jukut gendreng"

18 bita ditambahkeun ,  7 bulan yang lalu
m
(Narjamahkeun)
 
 
 
== Ciri mandiri ==
Kaasup kana [[terna]] hirup sausum, tangkalna remen ajeg ka luhur, sakapeung aya ogé anu ngagolér deukeut puhu tangkalna. Dahan-dahanna bijil kawas garpu jangkungna nepika 1,5 [[meter|m]]. [[Daun|Daun-daun]] pasingareup-singareup; gagangna kawas talang, 0,5–55 – 5,5 [[sentimeter|cm]], gagang tina pasang daun anu sarua tutumbuna ngaheureutan, baruluan disakurilingeunna. Lambaran daun buleud [[endog]] tur lonyod, 2,5–15 × 1–9&nbsp;cm; puhu daun ngaheureutan nuturkeun cupatna, tungtung daun mencosméncos, sisina rérégéan tapi henteu jero, baruluan boh dibeulah handap kitu deui luhurna.<ref name="steenis1981"/>
 
[[File :Syned nodif 100211-0868 ipb.jpg|jmpl|kiri|200px|Pendul anu jadi ''terminal'' kembangna ]]
[[Kembang]] majemuk dina pendul leutik, panjang 8–10 [[milimeter|mm]], naplok aya ogé cupatan ngan pondok, eusina 10–20 kembang pajejel; bijil dina sela dahan atawa deukeut cupat daunna, 1-7 pendul dina sarempat. Daun ''pelindung'' (salumpit) buleud [[endog]] tur lonyod, tungtungna méncos, barulun. Kembang tungtung 4–8 lambar, wanguna kawas pita kunéng tajuna aya 2–3, lk 2&nbsp;mm panjangnya. ''Kelopak'' [[Kembang|kembangna]] ngawangun tabung, 6–18 [[siki]], konéng ngora mibanda taju konéng méncrang. ''Tabung kepala sari'' coklat semu hideung. [[Buah]]na teuas mibanda dua wujud anu béda: buah tina kembang sisina ipis pisan, aya jangjangan reregean sekeut di tungtungna; sagigireun ti éta buah tina piringan kembang laleutik paranjang, mibanda 2–4 jarum di tungtungna. Panjangna lk. 0,5&nbsp;cm.<ref name="steenis1981">{{aut|[[Cornelis Gijsbert Gerrit Jan van Steenis|Steenis, CGGJ van]]. 1981.}} ''Flora, untuk sekolah di Indonesia''. PT Pradnya Paramita, Jakarta. Hal. 427-428</ref><ref name="soerjani"/>
 
== Sebaran jeung ékologi ==
2.926

éditan