Kakasangan: Béda antarrépisi

7 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m (→‎Pedaran: Ngarapihkeun éjahan, replaced: dauna → daunna)
mTidak ada ringkasan suntingan
| image = Themed_argue_140612-1693_tdp.JPG
| image_width = 240px
| image_caption = Jukut kakasangan ''Themeda arguens''<br> ti [[Cihideung Ilir, Ciampea, Bogor|Cihideung Ilir]], [[CiampeaCiampéa, Bogor|CiampeaCiampéa]], [[Bogor]]
|regnum = [[Plantae]]
|unranked_divisio = [[Angiospermae]]
==Pedaran==
[[File:Themed argue 140612-1803 tdp.JPG|thumb|left|150px|Tangkal jeung daun]]
Jukut kakasangan mikaresep tempat anu negrak henteu kahieuman, jeung cukup katojo ku cahaya [[panonpoé]] ogé taneuhna garing saperti tegalan, sisi [[jalan]], [[kebon]], [[huma]] jeung sajabana. Bisa hirup sanajan kakurangan cai, katempona di sabaraha pulo di nagara Indonésia unu mibanda hujan leuwih saeutik, ieu jukut masih bisa hirup saperti di : Pulo [[Madura]], [[Nusa Tenggara Timur]] jeung [[Pulau Komodo]], Mangsana keur ligar kembangna mangkak kawas buntut [[merak]], ku alatan ieu pisan jukut kakasangan didaérah [[Jawa]] katelah rumput ''merakan''.<ref>[http://www.biodiversitywarriors.org/isi-katalog.php?idk=3631&judul=Rumput-Merak Habitat kakasangan]</ref>
 
Jukut kakasangan jangkungna kurang leuwih 20 nepika 120 céntiméter, daunna aripis méncos ka tungtungnakeun panjangna 5 nepika 10 céntiméter lebarna 4 nepika 7 milimétermili méter <ref>[http://medmedshafira.blogspot.co.id/2012/12/themeda-arguens-l-hack.html Ciri daun kakasangan]</ref>, tangkalna bubukuan, leutik tur gepéng, kelirna semu beureum sakapeung semu konéng jero tangkal pejel henteu molongo<ref name="inaturalist">{{cite web|url= https://www.inaturalist.org/taxa/155852-Themeda-arguens|title=''Themeda arguens'' |accessdate=22 April 2014 |publisher=Inaturalist}}</ref>.
Kembangna ngarantuy bijil dina cupatna (fasciculate) , cupatna bijil tina sela-sela puhu [[daun]] jeung [[tangkal]] lebah bukuna, (''dwiseksual'') nyaéta mibanda alat pikeun baranahan jalu jeung bikang aya dina hiji kembang. Unggal kembang mibanda tilu ''benang sari'' jeung dua ''kepala putik'', Buahna (spikelet) eliptis panjang 8-10 miliméter, dina mangsana murang, bakal murag jeung cupatna.<ref name="KEW">{{cite web|url= http://www.kew.org/data/grasses-db/www/imp10302.htm|title=''Themeda arguens'' |accessdate=22 April 2014 |publisher=RBG Kew - GrassBase}}</ref>
==Tempat hirup==
3.161

éditan