Béda révisi "Ki ambang"

18 bita ditambahkeun ,  4 bulan yang lalu
m
taya kamandang éditan
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: Kulantaran → ku lantaran using AWB)
m
 
}}
 
'''Ki ambang''' atawa kayambang (''Salvinia molesta'') nyaéta tutuwuhan anu hirupna [[ngambang]] luhureun [[cai]].<ref name="Nor">{{Cite book | title =1001 Misteri Alam| last = Suraya| first =Nor | publisher =Buku Prima| location =Selangor | year =2008|ISBN=9789833669592 }}</ref> Kaasup kana kulawarga [[Tutuwuhan Paku|paku-pakuan]] anu asalna tina [[genus]] ''Salvinia''.<ref name="Nor"/> Loba kapanggih [[hirup]] ngambang di [[sawah]], [[situ]], [[balong]], sakapeung katempo ogé di [[susukan]] anu kabawa palid ti [[sawah]].<ref name="Lembaga">{{Cite book | title =Sari karangan Indonesia, Volume 1| last = Pengetahuan| first =Ilmu| publisher =Lembaga Ilmu Pengetahuan Indonesia| location =University of California | year =1982|page=34}} Diaksés Ping 26 [[Séptémber]] [[2017]]</ref><ref name="Hean"/>
 
Ki ambang Ayaaya [[dua]] rupa, anu ngabedakeunna taya lian ti daunna.<ref name="Nor"/> Anu ka [[hiji]] [[daun]]na semu buleud, ngampar luhureun [[cai]], kelirna [[héjo]] (Mibanda [[klorofil]]), kalawan luhurna dilimpudan ku bulu-bulu semuasemu bodas.<ref name="Tomi"/> Ieu anu ngabantu daun ki ambang salawasna garing tur bisa ngambang luhureun [[cai]].<ref name="Nor"/> Anu ka dua daunna di jero cai wangunna ceplés kawas akarna, henteu mibanda klorofil, gunana sarua jeung akar.<ref name="Nor"/> Taya lian pikeun nyerep hara anu aya di jero cai.<ref name="Nor"/> Anu teu apal mah ieu téh disangka akarna.<ref name="Hean"/> Sarua jeung paku-pakuan anu Séjéna, ki ambang ogé henteu mibanda [[kembang]].<ref name="Nor"/><ref name="Tomi">{{Cite book | title =Sari karangan Indonesia, Volume 1| last = Zapino| first =Tomi| publisher =Penerbit Andi| location =Jakarta | year =1982|ISBN=9789792913972|page=12}} Diakses Ping 26 September 2017</ref> Ki ambang ogé mibanda sipat [[''heterospor'']], mibanda dua tempat [[''spora'']]: [[''makrospora'']] nu engkéna pijadieun [[''protalus'']] [[bikang]] tur [[''mikrospora'']] anu engkena pijadieun [[''protalus'']] [[jalu]]na.
 
==Kagunaan==
2.850

éditan