Béda révisi "Hoé simpay"

Taya parobahan ukuran ,  7 bulan yang lalu
m
(Ngabaladah)
 
 
 
==Ciri mandiri==
Hoé simpay mibanda tangkal anu liat sarta panjang, nyampay dina tutuwuhan séjéna ngahieuman taneuh leuweung di sabudeureunna . Buleudan tangkalna 2 cm nepika 4 cm, panjang buku bukuna rata-rata 30 cm. kulitna katempo héjo kusem, cucukna coklat, ''caducous'', palapah daunna coklat, daun panjang ipis ngawujud pita, rubah 2,5 m panjang dugi ka 1 m; kelirna palebah luhurna héjo caang ari palebah handapna leuwih ngora. ''Inflorescent'' ngahasilkeun keun tina dugi ka 5 poin, ajeg, dugi ka 50 cm, kalayan seueur rachillae anu pendal dugi ka 10 × 1,2 cm, semu-coklat semu beureum coklat.<ref name=”Hoesimpay”/>
 
Buah gedéna 2 × 1,2 cm, ngaranggeuy aya kana 15 jajaran dina samanggarna. Moringa 1,5 × 9 mm; endosperma jero meres. Daun siki warna anu kuat. (Gbr. 3).<ref name=“Simpay”/>
Hoé simpay dimangpaatkeun pikeun rupa-rupa karajinan sarta parabot, kayaning : tutup [[lampu]], [[amparan]], [[iteuk]], [[korsi]], [[bubu]] lauk, jingjingan, jeung réa-réa deui.
Humbutna, tangkalna palebah pucuk anu masih kénéh hipu sok dangmaatkeun pikeun kadaharan.<ref name=”Hoesimpay”>{{Cite web | url = http://tropical.theferns.info/viewtropical.php?id=Korthalsia+ferox| date = 2021-06-5| accessdate = 2021-09-05| work =Useful plant}}</ref>
 
 
==Dicutat tina==
2.946

éditan