Béda révisi "Cangkudu"

1 bita ditambahkeun ,  4 bulan yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
m
 
}}
[[File:Morinda citrifolia Fruit.jpg|thumb|120px| Cangkudu atawa ''Morinda Citrifolia'']]
'''Cangkudu''' atawa ''Morinda Citrifolia'' nyaéta ngaran [[tangkal]] perdu, buahna hampir sakeupeuleun [[leungeun]], loba benjolan saperti [[kudis]] <ref name="sumber1">[[Rosidi, Ajip]], spk.(2000) Ensiklopedi Sunda: Alam, Manusia dan Budaya. Jakarta: Pustaka Jaya</ref>. Cangkudu kaasup jenis kopi-kopian<ref name="sumber4">[http://www.iptek.net.id/ind/pd_tanobat/view.php?id=5 Tanaman Obat Indonesia](Situs Diakses Ping 3 Oktober 2011)</ref>. Cangkudu bisa tumbuh di dataran rendah nepi ka dina ketinggian 1500 méter diatas permukaan laut<ref name="sumber4"/>. [[Tutuwuhan]] ieu miboga [[batang]] henteu badag teuing kira-kira luhur [[tangkal]] 3–8 m<ref name="sumber4"/>. Daunna nyusun pahareup-hareup, panjang [[daun]] 20–40&nbsp;cm sarta lébarna 7–15&nbsp;cm<ref name="sumber4"/>. Biasana tumbuh di sisi pager atawa di juru tepas di padésaan<ref name="sumber1"/>. Tumbuh sorangan, lain dipelak ku jelema<ref name="sumber1"/>. Numutkeun para ahli, si ''Noni'' téh salian ti bisa mantuan nganormalkeun darah tinggi, bisa ogé keur nyageurkeun kencing manis ([[''Diabetes Mellitus'']]), nyegah jadina sél [[kanker]], ngalancarkeun pencernaan, jrrd <ref name="sumber2">Manglé No. 1895</ref>.<ref name=”Rig”>{{Cite book | title = A Dictionary of the Sunda Language of Java| last = Jonathan| first =Rigg | publisher =Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen | location =Universitas Harvard | year =1862 }}</ref>
 
==Mangpaat Cangkudu==
2.850

éditan