Béda révisi "Maja"

479 bita ditambahkeun ,  4 bulan yang lalu
m
Nambihkeun taxo box
m (added Category:Tutuwuhan using HotCat)
m (Nambihkeun taxo box)
 
{{Taxobox
| color = lightgreen
| name = Maja
| image = Bael (Aegle marmelos) fruit at Narendrapur W IMG 4099.jpg
| image_caption = Buah maja
| regnum = [[Plantae]]
| divisio = [[flowering plant|Magnoliophyta]]
| classis = [[dicotyledon|Magnoliopsida]]
| subclassis = [[Rosidae]]
| ordo = [[Sapindales]]
| familia = [[Rutaceae]]
| genus = '''''Aegle'''''
| species = '''''A. marmelos'''''
| binomial = ''Aegle marmelos''
| binomial_authority = ([[Carolus Linnaeus|L.]]) Corr.
}}
 
'''Maja''' (''[[Aegle marmelos]]'' ''(L.) [[Correa]]'' nyaéta [[tutuwuhan]] bentukna tangkah anu tahan di lingkungan anu keras tapi daunna gancang maruragan sarta asalna ti daérah Asia [[Tropika]] jeung [[Subtropika]].<ref name=":0">{{Cite journal|date=2017-11-28|title=Maja|url=https://id.wikipedia.org/w/index.php?title=Maja&oldid=13377380|language=id}}</ref> Tutuwuhan ieu biasana di pelak di pakarangan imah sarta teu kudu maké ''perawatan'' husus.<ref name=":0" /> Maja masih kénéh sadulur jeung kawista.<ref name=":0" /> Di Bali kawentar ngaranna téh ''[[bila]]''.<ref name=":0" /> Di Pulo Jawa, maja sering patukeur jeung [[berenuk]] padahal duanana nyaéta dua tutuwuhan anu béda.<ref name=":0" /> Berebuk spésiés ''crescentia alata'' bentukna sarua jeung ''crescentia cujete'' ngan ukuran buahna nu leutik.<ref>{{Cite web|url=http://intisari.grid.id/Unique/Others/Buah-Maja-Rasanya-Ternyata-Tidak-Sepahit-Akhir-Kisah-Majapahit|title=Buah Maja, Rasanya Ternyata Tidak Sepahit Akhir Kisah Majapahit|website=Intisari Online|accessdate=2018-02-11}}</ref> Berenuk jeung maja paling babari dibédakeun tina kembangna, kembang berenuk mah rada kuncup sedengkeun maja mah mekar.<ref name=":6">{{Cite web|url=http://abidaryati.tumblr.com/post/108814231696/buah-maja-buah-berenuk|title=Buah Maja Buah Berenuk|website=abidaryati|language=en|accessdate=2018-02-11}}</ref> Tina tangkalna, berenuk mah pendék jeung nguyupuk, maja mah gedé jeung jangkung.<ref name=":6" />
 
2.850

éditan