Béda révisi "Konéng gedé"

11 bita ditambahkeun ,  11 bulan yang lalu
m
taya kamandang éditan
(Ngabaladah)
 
mTidak ada ringkasan suntingan
| binomial_authority = [[Roxb.]]
}}
'''Konéng gedé'''; ''Temu lawak''; ''(Curcuma zanthorrhiza'') nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga ([[Zingiberaceae]])<ref name="Mahendra"> Mahendra, B: “13 Jenis Tanaman Obat Ampuh”, halaman 95. Penebar Swadaya, 2005</ref>. Ieu tutuwuhan pituin ti [[Indonésia]], hususna ti PulauPulo [[Jawa]], tuluy ngarékahan tur nyebar nepi ka ka sababaraha tempat di wewengkon [[biogeografiwewengkon]] [[MalesiaMalaysia]]. Kiwari, ieu tutuwuhan loba dipiara jeung di budidayakeun di : [[Indonésia]], [[Malaysia]], [[Thailand]], jeung [[Filipina]]<ref name="Rukmana">Rukmana, R: “Temu-Temuan”, halaman 14. Kanisius, 2004</ref> sagigireun di [[Asia Tenggara]] ieu tutuwuhan kapanggih hirup ogé di [[China]], [[Indochina]], [[Barbados]], [[India]], [[Jepang]], [[Koréa]], [[Amerika Serikat]] katut sababaraha nagara di [[Éropa]].<br />
 
Konéng gedé di [[Pulo Madura|Madura]] disebut '''temu labak'''.<ref name="Mahendra"/> Ieu tutuwuhan bisa hirup ti mimiti daérah landeuh nepika daérah tonggong anu luhurna 1500 [[méter]] tina beungeut cai laut sarta habitatna di leuweung tropis<ref name="Rukmana"/>. Rimpang/[[beuti]] konéng gedé hirup kalawan subur dina taneuh anu ngeprul/gembur <ref name="Hidayat">Hidayat, S. dan Tim Flona: “Khasiat Tumbuhan Berdasar Warna, Bentuk, Rasa, Aroma, dan Sifat”, halaman 105. PT Samindra Utama, 2008</ref>.
3.150

éditan