Béda révisi "Konéng gedé"

607 bita ditambahkeun ,  4 bulan yang lalu
m
Nambihkeun cutatan
m (Nambihkeun cutatan)
 
[[Terna]] tangkal palsu jangkungna bisa nepi ka saméter, henteu ari nepi ka dua méter mah. Anu sok disebukeun tangkal sabenerna palapah daun anu ajeg kaluhur kalayan bijil rekep ngentep. <ref name="Tim Penulis Martha Tilaar Innovation Center"> Tim Penulis Martha Tilaar Innovation Center: “Budidaya Secara Organik Tanaman Obat Rimpang”, halaman 79. Penebar Swadaya, 2002</ref>, kelirna héjo semu coklat. [[Beuti]]/rimpang ukuran kawilang gedé, ngarangkadak, kelir coklat semu beureum, konéng kolot aya ogé anu héjo kolot. Daun bijil 2 – 9 lambar tina unggal beutina wujudna buleud aya ogé anu lonyod, kelirna héjo sakapeung aya anu bungur caang nepika bungur poék, panjang daun 31 – 84 cm sarta rubak 10 – 18 cm, panjang palapah jeung daunna daun termasuk helaian 43 – 80 cm, pada
 
==Mangpaat Jeung Kagunaan ==
Konéng gedé geus lila dipiwanoh salaku ubar jeung bahan nyieun jajamu, sababaraha hasiat temulawak anu geus dipikanyaho : Ubar suda kana barang dahar, kencing batu, panyakit konéng, [[ambien]], [[diaré]], jeung sajabana. <ref name=”Kha”>{{Cite book| url =https://books.google.co.id/books?id=Efdb-X_1iPMC&printsec=frontcover&dq=temulawak&hl=en&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=temulawak&f=false| title =Khasiat dan Manfaat Temulawak | last =Saidi| first =Ahmad| publisher =Ganeca Exact| location =Jakarta| year =2006|ISBN=9789791213066|pages =10}} Disungsi20 Juni 2021</ref>
 
== Hama jeung panyakit ==
2.850

éditan