Béda révisi "Paku tihang beureum"

11 bita ditambahkeun ,  4 bulan yang lalu
m
m
 
==Taksonomi==
Genus ''Alsophila'' mimiti diguar ku [[Robert Brown (botanist, born 1773)|Robert Brown]] intaun 1810.<ref name=IPNI_328001-2/> Éta ditempatkeun didina kulawarga ''[[Cyatheaceae]]''.<ref name=PPGI/> Babagian kulawarga turta ''genera'' ieu parantos ngagaduhan sejarahsajarah anu panjang sareng parobahan/''kontroversial''.<ref name=KoraConaMetzSchn07/> Tilu atanapi opat ''[[clade]]'' diusulkeun dumasar kana [[Molékul filogénetik | filogénetik molekular]]. ''Klasifikasi'' [[Pteridophyte Phylogeny Group]] klasifikasi 2016 (PPG I) nampi tilu genera, nempatkeun '' Gymnosphaera '' clade dina '' Alsophila ''.<ref name=PPGI/> Dina taun 2018, Dong jeung Zuo ngusulkeun hubungan anu dipidangkeun dina cladogram di handap, sareng nyayogikeun nami-nami dina '' Gymnosphaera '' pikeun spésiés anu dianggapna kagolong kana genus ieu.<ref name=DongZuo18/>
{{clade
|label1=[[Cyatheaceae]]
}}
 
Sumber anu langkung lami, sapertos ngadaptar Organisasi New Zealand {{As of|lc=yes|2000|October}} and Large and Bragginstaun (2004), nempatkeun '' Alsophila '' dina jero anu ditetepkeun sacara umum '' Cyathea ''.<ref name=NZOR/><ref name=LargBrag04/>
 
===Spésiés===
2.850

éditan