Béda révisi "Cebreng"

Taya parobahan ukuran ,  7 bulan yang lalu
 
 
== Sajarah Cebreng di Indonésia==
Cebreng téh tutuwuhan anu pituin ti daérah [[Amerika Tengah]] jeung [[Brazil]]. Di daérah asalna ieu tutuwuhan dimangpaatkeun pikeun ngiuhan tangkal kakao/coklat sarta dipiwanoh ngarana ''madre cacao''. Ku bangsa Éropa ieu tutuwuhan dibawa ka benua Asia dipelak di [[India]] jeung [[Sri langka]] pikeun ngiuhan tutuwuhan réhtéh ti saprak taun 1870-an.<ref>R. Soetarjo Martoatmodjo, Ismail Hamid, Soemartono (1973) Gamal Pohon Serba Guna, Penerbit Balai Pustaka, Jakarta</ref>
Cebreng dibawa ka IndonesiaIndonésia ngaliwatan perkebunan urang [[Belanda]] ogé dimangpaatekun pikeun ngiuhan perkebunan téh di Medan dina taun 1900-an.
 
Nincak taun 1958 cebreng kapanggih ku Bapak R. Soetarjo Martoatmodjo. Nya ku anjeuna ieu tutuwuhan dingaranan Gamal, anu dicandak tina ngaran putuna kawas présidén Mesir Gamal Abdul Nasser.
 
 
== Galeri ==
2.951

éditan