Béda révisi "Kabuyutan Ciburuy"

229 bita ditambahkeun ,  8 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tag: suntingan sumber
 
Upacara séba nyaéta upacara sukuran ka jalma-jalma nu miboga kalungguhan sarta élmu pangaweruh nu luhung unggal poé [[Rebo]] jeung [[Minggu]] katilu bulan Muharam.<ref name="web1"/> Éta sukuran dihususkeun ka Prabu Siliwangi jeung Prabu Kéansantang salaku pamingpin bihari nu miboga kasaktén, élmu pangaweruh sarta kadigjayaan nu kacida luhungna.<ref name="web1"/> Nalika upacara séba dilaksanakeun, sakabéh masarakat Ciburuy wajib hadir, kitu ogé jeung masarakat nu keur ngumbara.<ref name="buku1"/> Salian ti éta, masarakat sacara rutin ngayakeun acara ngumbah [[keris]] dina tanggal [[1 Muharam]].<ref name="web1"/> Di ieu daérah aya pantrangan nyaéta unggal poé [[Jumaah]] jeung [[Saptu]] teu meunang asup ka Kabuyutan Ciburuy.<ref name="web1"/>
Masarakat adat di kampung Ciburuy kacida disiplinna dina ngajaga ieu aturan.<ref name="web1"/> Sikep masarakat Ciburuy ieu disebut tukuh Ciburuy.<ref name="buku1"/>
 
==Koléksi==
===Naskah===
Naskah-naskah di Kabuyutan Ciburuy anu geus dipiwanoh di antarana:
*[[Sewaka Darma]]
*[[Amanat Galunggung]]
*[[Sanghyang Hayu]]
*[[Kawih Katanian]]
*[[Para Putera Rama jeung Rahwana]]
*[[Bhima Swarga]]
 
==Referensi==
11.865

éditan