Béda révisi "Bandéra Indonésia"

8 bita ditambahkeun ,  2 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
m (Bot: Migrating 59 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q101472 (translate me))
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
 
[[Gambar:Indonesia_flag_largeFlag of Indonesia (bordered).pngsvg|thumb|right|250px|Ukuran bandéra 2:3]]
Bandéra nasional '''bandéra [[Indonésia]]''' nyaéta bandéra basajan dua warna (katelah "dwiwarna") nu dibagi sacara horizontal, [[beureum]] (luhur) jeung [[bodas]]. Warna ieu dicokot ti Karajaan [[Majapahit]] [[abad la-14]]. Katelah ''Sang Saka'' ("dwiwarna nu luhung") ''Merah Putih'' ("beureum bodas") di [[basa Indonésia|Indonésia]], munggaran dipaké ku para siswa jeung nasionalis mangsa awal [[abad ka-20]] nalika dijajah kénéh ku [[Walanda]]. Nuturkeun [[Perang Dunya II]], para nasionalis Indonésia mroklamirkeun kamerdikaanana [[17 Agustus]] [[1945]], bari ngibarkeun bandéra ieu.
 
17

éditan