Ciamis, Ciamis: Béda antarrépisi

2.740 bita ditambahkeun ,  7 bulan yang lalu
Geografi
(Pamarentah)
Tag: Édit visual Éditan sélular Éditan wéb HP
(Geografi)
Tag: Édit visual Éditan sélular Éditan wéb HP
== Wates Wilayah ==
 
== Geografis & iklim ==
Ciamis salaku propinsi di Jawa Barat, perenahna di kalér ku Kabupatén Majalengka jeung Kabupatén Kuningan, di kulon ku Kabupatén Tasikmalaya jeung Kota Tasikmalaya, di wétan ku Kota Banjar jeung Propinsi Jawa Tengah, sarta di kidul ku Samudra Indonésia. Dumasar kana lokasi géografisna, Kabupatén Ciamis aya dina posisi strategis anu diliwatan ku Jalan Nasional meuntas Propinsi Jawa Barat, Propinsi Jawa Tengah jeung Jalan Propinsi ngaliwatan Ciamis – Cirebon – Jawa Tengah. Lokasi astronomisna aya dina 108°20' nepi ka 108°40' Bujur Wétan sarta 7°40'20" nepi ka 7o41'20<nowiki>''</nowiki> Lintang Kidul. Legana Ciamis téh 244.479 héktar atawa 7,73 persén tina total luas lahan Propinsi Jawa Barat. Dina kontéks pangwangunan Propinsi Jawa Barat, Kabupatén Ciamis miboga 2 (dua) Daérah Andalan, nyaéta Daérah Andalan Priangan Wétan jeung Daérah Andalan Pangandaran. Suhu hawa rata-rata di Ciamis taun 2009 berkisar antara 20,0°C nepi ka 30,0°C. Tempat-tempat anu deukeut ka basisir miboga hawa rata-rata anu kawilang luhur. Kabupatén Ciamis ayana di darat anu morfologina datar nepi ka pagunungan, lerengna antara 0-40% kalayan sebaran 0-2% aya di tengah - kalér-wétan kidul sarta 2-40% sumebar di ampir sakabéh kacamatan. . Jenis taneuh didominasi ku Latosol, podsolik, aluvial jeung grumusol. Rata-rata curah hujan di Kabupatén Ciamis dina taun 2009 nyaéta 3.606,50 mm sedengkeun curah hujanna 177,40 poé. Curah hujan pangluhurna lumangsung dina Maret 10 991 (mm) jeung panghandapna lumangsung dina Agustus 67 (mm) jeung poé hujan pangluhurna lumangsung dina April 214 jeung panghandapna lumangsung dina Agustus 16. Dumasar klasifikasi iklim nurutkeun Schmidt. -Kabupatén Ferguson Ciamis umumna miboga tipe iklim C. Kabupatén Ciamis diasupan ku walungan utama, nyaéta Walungan Citanduy anu ngalir ti Gunung Cakrabuana (hulu) di Kabupatén Tasikmalaya sarta nyoco ka Sagara Anakan, Propinsi Jawa Tengah kalawan anak-anak sungaina diwangun ti Walungan Cimuntur, walungan Cijolang jeung Ciseel. Di beulah kidul, walungan Cimedang ngalir kalayan anak-anakna ngawengku walungan Cikondang, walungan Cibegal, walungan Cipaledang, walungan Cibungur, walungan Citatah I, walungan Citatah II, walungan Cigugur, walungan Ciharuman, walungan Cigembor, walungan Cikuya, walungan Cijengkol, walungan Cimagung jeung walungan Cicondong . Sabagéan gedé wewengkon Kabupatén Ciamis kaasup kana DAS Citanduy (DAS), sedengkeun sesana kaasup DAS Cimedang. Seuseueurna kalurahan di Ciamis mangrupa kalurahan non basisir jumlahna aya 328 kalurahan kalayan topografi wilayahna lolobana aya di dataran saloba 153 kalurahan jeung 162 kalurahan di lamping, sedengkeun kalurahan di DAS (DAS) aya 13 kalurahan. désa.
 
== Pamarentah ==
10

éditan