Géométri bal: Béda antarrépisi

Taya parobahan ukuran ,  2 bulan yang lalu
m
ngaganti è jadi é
Tidak ada ringkasan suntingan
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
m (ngaganti è jadi é)
 
'''Géométri bal''' nyaéta [[géométri]] dua [[diménsi]] tina pamukaan [[bal]].
 
Dina géométri bal, titik diwangenankeun sakarupa dina [[géométri datar]], tatapi "gurat lurus" diwangenankeun minangka "lalaran pangpondokna antara dua titik" anu disebut [[géodesik]]. Dina pamukaan bal, géodesik mangrupa bagéan tina hiji [[bunderan gedègedé]] anu matak hiji [[juru]] dibentuk ku dua bunderan gedègedé.
 
Géométri bal ngalahirkeun hiji konsép [[trigonométri]] anyar anu disebut minangka [[trigonométri bal]] anu béda ti [[trigonométri]] biasa (pikeun conto, dina hiji [[juru tilu bal]], jumlah kabéh juruna leuwih ti 180 darajat).
20.027

éditan