Néktar: Béda antarrépisi

2 bita ditambahkeun ,  2 bulan yang lalu
m
ngédit éjahan
m (ngédit éjahan)
 
[[File :Nectar.jpg|jmpl|250px|Nektar kembang Camelia]]
'''Néktar''' atawa '''sari kembang''' Nyaéta ''cairan'' anu rasana amis kareueut tina dijerodi jero kembang mangsa keur mangkak ligar.<ref name="Nektar">{{Cite book|title =100 Fakta Unik Tumbuhan| last= Sayyida| first= Ayesha Sophie | coauthors =-| year= 2020|page=25|location=Jakarta| publisher=LAKSANA| isbn=9786024076900|url=https://books.google.co.id/books?id=7TLADwAAQBAJ&pg=PA18&dq=nektar+adalah&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwiY_aDog4LvAhUgqksFHeXaD4MQ6AEwAnoECAQQAg#v=onepage&q=nektar%20adalah&f=false}}</ref> Néktar mangrupa bahan pi[[madu]]eun loba mibanda [[gula]] anu dipikaresep pisan ku rupa-rupa [[gegeremet]], ieu néktar dihasilkeun ku kelenjar nektar anu perenahna di dasar [[mahkota]] kembang (''perianthium''). Daék teu daék ieu gegeremet ngarayap ka jero pikeun nyeuseup nektar, dina waktu anu sarua awakna pagiling fisik jeung ''[[putik sari]]'' (''anthera'') ogé ''[[pistil]]'' .<ref name="Nektar1">{{Cite book|title =Lebah Madu (ed. Revisi)| last= Sarwono| first= B| coauthors =-| year= 2020|page=63|location=Jakarta| publisher=AgroMedia| isbn=9789793084022|url=https://books.google.co.id/books?id=Eavy8xes2EAC&pg=PA61&dq=nektar+adalah&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwiY_aDog4LvAhUgqksFHeXaD4MQ6AEwBXoECAcQAg#v=onepage&q=nektar%20adalah&f=false}}</ref>
 
Néktar mangrupa sumber kadaharan pikeun [[gegeremet]] jeung [[manuk]], dina tatanén nektar kacida penting tur loba mangpaatna. Lambaran mahkota anu katempo ku panon manusa ngan sakelir, sabenerna lamun di potrét ku ''film'' anu sénsitif kana cahaya UV bakal katempo mibanda gurat - gurat anu nuju ka dasar kembang ieu mangrupa cicirén ayana nektar dijerodi jero.<ref name="Nektar1"/> Ieu jadi pituduh pikeun gegeremet ayana néktar, sababaraha kembang ogé dipikaresep ku [[lalay]] jeung [[manuk]]. Sabalikna ogé, kembang anu kermangkak ogé butuh bantuan pikeun lumangsungna ''penyerbukan'' ''(polinasi abiotik)''.<ref name="Nektar1"/>
 
==Rupa-rupa néktar==
20.027

éditan