Rubakpita: Béda antarrépisi

5 bita ditambahkeun ,  2 bulan yang lalu
m
ngédit éjahan
m (ngarapihkeun éjahan)
m (ngédit éjahan)
 
Euweuh définisi ''bandwidth'' pikeun [[high-pass filter]] jeung [[bandstop filter]].
 
Pikeun [[Filter (Pamrosésan Sinyal)|filter]] dina pamakéan sapopoé atawa filter non-idéal, définisi umum pikeun ''bandwidth'' filter nyaéta ''bandwidth'' 3-dB, W<sub>3 dB</sub>. Dina hal [[low-pass filter]], W<sub>3 dB</sub> ditetepkeun salaku frékuénsi positif dimanadi mana spéktrum amplitudo <math>|H(\omega)|</math> turun nepi ka hiji harga nu sarua jeung <math>\frac{|H(0)|}{\sqrt{2}}</math>.
 
[[Gambar:Bandwidth LPF non-ideal.jpg|350px| ''Bandwidth'' [[LPF]] non-idéal]].
 
Pikeun bandpass filter, W<sub>3 dB</sub> ditetepkeun sabagé béda anatara dua frékuénsi dimanadi mana <math>|H(\omega)|</math> turun nepi ka hiji harga nu sarua jeung <math>\frac{1}{\sqrt{2}}</math> kali harga puncak <math>|H(\omega_o)|</math> dina frékuénsi tengah filter <math>\omega_o</math> (nu disebut frékuénsi tengah pita atawa ''midband frequency'').
 
[[Gambar:Bandwidth Bandpass filter non-ideal.jpg|350px| ''Bandwidth'' [[Bandpass filter]] non-idéal]].
 
==Bandwidth sinyal==
''Bandwidth'' tina hiji [[sinyal]] bisa didéfinisikeun sabagé amparan frékuénsi dimanadi mana sabagian gedé énergi atawa daya ngadumuk. Définisi ieu rada midua sarta gumantung kana pajangjian. Jadi aya réa définisi pikeun ''bandwidth'' sinyal. Contona, ''bandwidth'' daya tina hiji sinyal ditetepkeun sabagé <math>\omega_2 - \omega_1</math> dimanadi mana <math>\omega_1 < \omega < \omega_2</math> mangrupa amparan dimanadi mana 99% daya ngadumuk.
 
''Bandwidth'' sinyal x(t) ogé bisa didéfinisikeun sarua jeung ''bandwidth'' filter nyaéta ''bandwidth'' 3&nbsp;dB.
20.027

éditan