Carita rahayat: Béda antarrépisi

32 bita ditambahkeun ,  15 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Kaca anyar: Carita rahayat disebut oge folklor mangrupa salasahiji wangun tradisi lisan anu sumebar di tatar Sunda. Kabéhdieunakeun carita rahayat teh geus mindah rupa jadi wangun tradisi tulis. Ca...)
 
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Carita rahayat''', disebut oge folklor mangrupa salasahiji wangun tradisi lisan anu sumebar di [[tatar Sunda]]. Kabéhdieunakeun carita rahayat teh geus mindah rupa jadi wangun tradisi tulis. Carita-carita rahayat di Tatar Sunda rea pisan contona, saperti [[Si Kabayan]], [[Sangkuriang]], jsté. Nu jadi ciri utama tina carita rahayat nya étanyaéta pangarang carita teu bisa kapaluruh ngaranna. Carita Rahayatrahayat di Sunda euyeub pisan ku ajenajén-ajenajén mitologi nu nyampak. Sabangsaning mahluk lelembut ogé jadi warna nu has dina carita rahayat di Tatar Sunda.
 
{{pondok}}
23.354

éditan