Béda révisi "Babad Cirebon"

13 bita ditambahkeun ,  14 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
'''Babad Cirebon''' nyaéta [[Karyakarya sastra]] [[sajarah]] nu disusun dina tengah [[abad ka-19]] di [[Cirebon]] jeung nyaritakeun kamekaran [[kasultanan Cirebon]] ti awal nepi ka mangsa penjajahan Inggris di pulo Jawa. Karéréan carita (leuwih ti 50%) nyaritakeun [[Sunan Gunung Jati]] salaku nu nyebarkeun [[agama]] [[Islam]] di [[Jawa Barat]] jeung nu ngadegkeun Kasultanan Cirebon. Ditulis dina [[huruf arab]] jeung ngagunakeun [[basa Jawa Cirebon]] sarta ditulis dina wangun [[Wawacanwawacan]].
Babad Cirebon
 
[[Karya sastra]] [[sajarah]] nu disusun dina tengah [[abad ka-19]] di [[Cirebon]] jeung nyaritakeun kamekaran [[kasultanan Cirebon]] ti awal nepi ka mangsa penjajahan Inggris di pulo Jawa. Karéréan carita (leuwih ti 50%) nyaritakeun [[Sunan Gunung Jati]] salaku nu nyebarkeun [[agama]] [[Islam]] di [[Jawa Barat]] jeung nu ngadegkeun Kasultanan Cirebon. Ditulis dina [[huruf arab]] jeung ngagunakeun [[basa Jawa Cirebon]] sarta ditulis dina wangun [[Wawacan]].
 
Disalin sababaraha kali di sawatara tempat di wewengkon [[Cirebon]] jeung [[Priangan]]. Dina prosés nyalin téks téh ngahasilkeun sababaraha vérsi anu béda-béda. Samalah di Priangan ditarjamahkeun atawa disadur dina basa Sunda sakapeung mah make judul anu béda, kayaning [[Sajarah Lampahing Para Wali Kabéh]] (Riwayat Prilaku dan Perbuatan semua Wali). Naskah-naskahna kiwari aya di [[Perpustakaan Nasional]] [[Jakarta]], [[Universiteits Bibliotheek Leiden]] (negeri Belanda), British Museum (London, Inggris), [[Museum Sri Baduga Bandung]] jeung di unggal individu jalma di Jawa Barat.
[[Kategori: Budaya]]
[[Kategori: Sastra]]
[[Kategori: Sastra Sajarahsajarah]]
[[Kategori: Babad]]
23.351

éditan