Béda révisi "Carita Parahiyangan"

769 bita ditambahkeun ,  13 tahun yang lalu
===Patempatan/wilayah Sunda===
Naskah ''Carita Parahiyangan'' loba pisan nyebut patempatan/wilayah nu, tangtuna, kaasup wilayah kakawasaan Sunda. Éta patempatan, aya nu nepi ka kiwari tetep kitu ngaranna, aya ogé nu geus teu aya di kieuna:
*Ancol
*Arile, di Kuningan
*Balamoha
*Cimara-upatah
*Cina
*Ciranjang
*Cirebon: [[karajaan Cirebon]]
*Datar
*Demak: [[karajaan Demak]]
*Demba, nusa
*Denuh: wewengkon pakidulan
*Galuh: [[karajaan Galuh]], salah sahiji puseur pamaréntahan & kaadaban Sunda
*Galunggung; [[gunung Galunggung]]
*Gegelang
*Gegeromas
*Gunung
*Gunung Banjar
*Gunungbatu
*[[Gunung Merapi]]
*Hanum
*Hujung Cariang
*Huluwesi, Sanghiyang
*Jampang
*Jawa: wilayah urang Jawa (bagian wétan [[pulo Jawa]])
*Jawakapala
*Jayagiri
*Kahuripan
*Kajaron
*Kalapa: palabuan utama Sunda, kiwari [[Sunda Kelapa]]
*Keling
*Kemir
*Kendan: karajaan nu ayana kira di sabudeureun [[gunung Kendan]] di wewengkon [[Nagrég, Bandung|Nagrég]], anu loba kapanggih batu obsidian nu katelah batu kendan.
*Kiding
*Kikis
*Kreta
*Kuningan: puseur [[kabupatén Kuningan]]
*Lembuhuyu
*Majapahit: [[karajaan Majapahit]]
*Malayu: wilayah Malayu di Sumatra
*Majaya
*Malayu: wilayah[[karajaan Malayu]] di Sumatra
*Mananggul
*Mandiri
*Medang
* Medangjati
*Medang Kahiangan
*Menir
*Muntur
*Nusalarang
*Padang
*Padarén
*Pagajahan
*Pagerwesi
*Pagoakan
*SundaPajajaran: puseur [[karajaan Sunda]] di Bogor
*Pangpelengan
*Paraga
*Parahiyangan
*Patégé
*Puntang: [[gunung Puntang]]
*Rajagaluh: [[Rajagaluh, Majalengka]]
*Rancamaya, Sanghiyang: wewengkon kuloneun [[Ciawi, Bogor]], kiwari jadi babakan vila-vila élit
*Rumbut
*Salajo
*Saung Agung
*Saunggalah
*Simpang
*Sunda: puseur [[karajaan Sunda]] di Bogor
*Sumedeng
*Sunda: [[karajaan Sunda]] anu puseurna di Pajajaran, Bogor
*Taman
*Tanjung
*Tarum: [[Citarum]]
*Tasik
*Tiga, gunung
*Wahanten-girang
*Wanakusuma, gunung
*Winduraja
*Wiru
 
11.771

éditan