Béda révisi "Masjid Saint Petersburg"

Taya parobahan ukuran ,  13 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
(enggal ti en)
 
m
[[Image:Saint Petersburg Mosque.jpg|thumb|300px|Masigit Saint Petersburg]]
'''Masjid Saint Petersburg''' ({{lang-ru|Санкт-Петербу́ргская мече́ть}}), nalika munggaran dibukana taun [[1913]], harita mah mangrupakeun [[masjid]] panggedena di [[Eropa]], [[munara]]na wae luhurna 48 meter sarta [[momolo]]na 39 meter. Masjid ieu aya di puweurpuseur karamean [[St Petersburg]], sahingga momolo biruna bisa katempo kalayan sampurna ti Walungan Trinitas nu ngaliwatan [[Neva]]. Masjid ieu bisa nampung lima rebu urang [[jamaah]].
 
Batu munggarannana digolerkeun taun [[1910]] keur ngeling-ngeling ulang taun pamarentahan [[Alim Khan|Abdul Ahat Khan]] nu ka-25 di [[Bukhara]]. Harita, komunitas [[Muslim]] di puseur kota Rusia leuwih ti 8.000 urang. Struktur ieu geus diperhitungkeun pikeun bisa nampung jalma nu sakitu lobana. [[Arsiték]]na, [[Alexander von Gogen]] nyonto masjid ieu siga [[Gur-e Amir]], [[jaratan]] [[Tamerlane]] di [[Samarkand]]. Pangwangunannana rengse taun [[1921]].
23.343

éditan