Béda révisi "Masjid Saint Petersburg"

1 bita ditambahkeun ,  13 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
m
Batu munggarannana digolerkeun taun [[1910]] keur ngeling-ngeling ulang taun pamarentahan [[Alim Khan|Abdul Ahat Khan]] nu ka-25 di [[Bukhara]]. Harita, komunitas [[Muslim]] di puseur kota Rusia leuwih ti 8.000 urang. Struktur ieu geus diperhitungkeun pikeun bisa nampung jalma nu sakitu lobana. [[Arsiték]]na, [[Alexander von Gogen]] nyonto masjid ieu siga [[Gur-e Amir]], [[jaratan]] [[Tamerlane]] di [[Samarkand]]. Pangwangunannana rengse taun [[1921]].
 
Nalika ibdahibadah, para jamaah dibagi dumasar jenis kelamin; [[wanoja]] di lantéy hiji, [[lalaki]] mah di lantéy dasar. Masigit ieu ditutup keur jamaah ti taun [[1940]] nepi ka taun [[1956]].
<!--
== Sajarah ==
23.343

éditan