Béda révisi "Jalu"

2 bita ditambahkeun ,  16 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
m
'''Jalu''' nyaéta salasahiji [[kelamin]] hiji [[organisme]], atawa salasahiji bagian ti hiji organisme, nu ngahasilkeun [[spérma]]. "Spérma" dihartikeun salaku [[gamét]] nu leuwih leutik dina sistim réproduksi[[baranahan]] [[hétérogami]], sedengkeun gamét nu leuwih gedé dihasilkeun ku [[bikang]]. Hiji jalu moal bisa baranahan tanpa [[sanggama|jalangan]] jeung [[bikang]].
 
Teu aya mékanisme genetik tunggal satukangeun béda kelamin dina [[spésiés]] nu béda, jeung ayana dua kelamin dina hiji spésiés sigana (pikeun dunya ilmiah) mangrupa hasil [[évolusi]] mandiri sababaraha kali. Naon nu sabenerna ngabédakeun bikang ti jalu teu salawasna atra, malah dina sababaraha kasus jadi bahan pananya kana harti nu sabenerna. 'Bikang' jeung 'jalu' ogé katémbong dina struktur réproduktif na [[tutuwuhan]], sahingga konsépna teu diwates saukur sato/manusa.
11.771

éditan