Béda révisi "Gunung Agung"

1 bita dipupus ,  13 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m (alihbasa tacan lengkep)
m
'''Gunung Agung''' nyaeta salasahiji gunung di [[Bali]], [[Indonésia]]. Dina 3,142 m saluhureun laut, [[stratovolcano]] ieu mangrupakeun gunung pangluhurna di Pulo Bali. Gunung ieu aya di [[Kacamatan]] [[Rendang, Karangasem|Rendang]], [[Kabupatén]] [[Kabupatén Karangasem|Karangasem]], [[Propinsi]] Bali.
 
Gunung Agung aktip keneh, kalayan kawah nu lega jeung jero nu kadang-kadang ngaluarkeun [[haseup]][ jeung [[lebu]]. Ti kajauhan, gunung ieu katingali nyongcot sampurna, sok sanajan aya kawah nu lega oge.
 
Ti punclut gunung, urang bisa nempo punclut [[Gunung Rinjani]] di pulo [[Lombok]], sanajan duanana sering kasimbutan ku halimun oge. Wanci nu pangalusna keur naek ka gunung ieu nyaeta nalika fajar mangsa udarana beresih keneh, loba tetempoan nu bisa katingali kalayan hade.
23.351

éditan