Béda révisi "Gunung Sunda"

1 bita dipupus ,  14 tahun yang lalu
m (bot Nambih: id:Gunung Sunda)
 
[[Image:Gunungsunda.jpg|thumb|Meunang nyeken tina buku Sundalana Seri 6 terbitan 2007]]
 
 
Bisa jadi luhur Gunung Sunda (purba) nu sabenerna leuwih ti taksiran eta, sabab, umumna gunung anu bitu nepi ka ngawangun kaldera nu jadi kawah pohara gedena lolobana mah ngancurkan dua pertilu awak gunungna. Lamun kaayaan ayeuna congcot pang luhurna 2.080 meter tbl., hartina eta teh ngan sapertiluna ti luhurna Gunung Sunda. Dua pertiluna deui nyaeta bagian gunung nu ambrug waktu eta gunung bitu. Ku kanyahoan luhurna hiji gunung, eusi gunung jadi bakal kapanggih, geus kitu mah urang bisa manggihan darajat rongkahna bitu hiji gunung.
3.120

éditan