Béda révisi "Gunung Agung"

42 bita dipupus ,  13 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (bot Nambih: ru:Агунг)
 
Ti punclut gunung, urang bisa nempo punclut [[Gunung Rinjani]] di pulo [[Lombok]], sanajan duanana sering kasimbutan ku halimun oge. Wanci nu pangalusna keur naek ka gunung ieu nyaeta nalika fajar mangsa udarana beresih keneh, loba tetempoan nu bisa katingali kalayan hade.
{{tarjamahkeun|Inggris}}
==Naék gunung==
Aya tilu jalan utama nu deukeut tur ilahar dipake keur naek ka gunung ieu. Ti kidul, wetan kidul, jeung ti kulon. Ti kulon mangrupakeun jalan nu pangumumna, sabab bisa dipaju ti Pura Besakih. It also has spectacular views along the length of the trail. It is important that hikers take their own water with them as the only source of water on the trail is a well that is considered holy and therefore forbidden. Much of the climb is loose soil and rock, so climbers are encouraged to use adequate footwear.
 
==Naék gunung==
Aya tilu jalan utama nu deukeut tur ilahar dipake keur naek ka gunung ieu. Ti kidul, wetan kidul, jeung ti kulon. Ti kulon mangrupakeun jalan nu pangumumna, sabab bisa dipaju ti Pura Besakih. It also has spectacular views along thepanenjoan lengthnu ofendah thesapanjang trailperjalanan. ItPenting iskeur importantnu thatnaraek hikerska takegunung theirpikeun ownmawa watercai withsorangan themsabab asteu themeunang onlyngala sourcecai ofsapanjang waterjalan onalatan thedi traildinya isdianggap a well that is considered holy and therefore forbiddensuci. MuchLoba oftaneuh thejeung climbbatu isnu loose soil and rockngagolosor, soku climberskituna arepentng encouragedpikeun tomake usesapatu adequatenu footwearcocog..
{{tarjamahkeun|Inggris}}
==Bitu taun 1963-64==
The lava flows missed, sometimes by mere yards, the [[Mother Temple of Besakih]]. The saving of the temple is regarded by the [[Balinese people]] as miraculous and a signal from the gods that they wished to demonstrate their power but not destroy the monument the Balinese faithful had erected. However, over 1,000 people were killed and a number of villages were destroyed in this eruption.
{{Indonésia-pondok}}
 
[[Category:Gunung apiseuneuan aktifaktip|Agung, Gunung]]
[[Category:Gunung di Indonésia|Agung, Gunung]]
[[Category:Gunung karamat|Agung, Gunung]]
[[Category:Stratovolcano|Agung, Gunung]]
[[Category:Gunung apiseuneuan di Bali|Agung, Gunung]]
[[Category:Gunung apiseuneuan VEI-5|Agung, Gunung]]
 
[[de:Gunung Agung]]
23.351

éditan