Béda révisi "Carita Parahiyangan"

670 bita ditambahkeun ,  13 tahun yang lalu
 
===Prabu Surawisésa===
[[Prabu Surawisésa]], putrana Ratu Jayadéwata, kawarisan kakawasaan Sunda dina mangsa anu henteu nguntungkeun, sabab wilayah-wilayahna loba nu baruntak, éléh pangaruh, atawa direbut ku [[karajaan Cirebon]] anu dibantuan ku [[karajaan Demak|Demak]]. Dina mangsa kakawasaanana anu 14 taun, Prabu Surawisésa mingpin bala saréwu urang dina 15 kali perang.
 
:''Disilihan inya ku Prebu Surawisésa, inya nu surup ka Padarén, kasuran, kadiran, kuwamén. Prangrang limawelas kali hanteu éléh, ngalakukeun bala sariwu. Prangrang ka Kalapa deung Aria Burah. Prangrang ka Tanjung. Prangrang ka Ancol kiyi. Prangrang ka Wahanten girang. Prangrang ka Simpang. Prangrang ka Gunungbatu. Prangrang ka Saungagung. Prangrang ka Rumbut. Prangrang ka Gunung. Prangrang ka Gunung Banjar. Prangrang ka Padang. Prangrang ka Panggoakan. Prangrang ka Muntur. Prangrang ka Hanum. Prangrang ka Pagerwesi. Prangrang ka Medangkahiyangan. Ti inya nu pulang ka Pakwan deui. hanteu nu nahunan deui, panteg hanca di bwana. Lawasniya ratu opatwelas tahun.''
 
Dina tradisi lisan, Prabu Surawisésa ieu katelah [[Mundinglaya Dikusumah]].
Pamaké anonim