Klausa (basa Sunda): Béda antarrépisi

6 bita ditambahkeun ,  14 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
(Kaca anyar: Klausa téh nyaéta wangun gramatik (katatabasaan) anu jadi inti (galeuh) kalimah, sifatna prédikatif atawa diwangun ku hiji jejer (subyék) jeung hiji caritaan prédikatif), boh dibare...)
 
mTidak ada ringkasan suntingan
'''Klausa''' téh nyaéta wangun gramatik (katatabasaan) anu jadi inti (galeuh) kalimah, sifatna prédikatif atawa diwangun ku hiji jejer (subyék) jeung hiji caritaan prédikatif), boh dibarengan ku unsur-unsur kalimah séjénna (obyék, panglengkep, katerangan) boh henteu. Unsur inti klausa teh nyaeta jejer jeung caritaan. Sanajan kitu, unsur jejer sok dileungitkeun, upamana bae dina kalimah ngantét, kalimah jawaban, jeung kalimah paréntah.
 
Nilik kana wangunan, aya: (1) klausa lengkep; jeung (2) klausa teu lengkep. Nilik kana kalungguhannanadina kalimah aya (1) kalusa bébas; jeung (2) klausa kauger. Upama nilik kana warnana, aya:
23.354

éditan