Béda révisi "Serat optik"

4 bita ditambahkeun ,  13 tahun yang lalu
| id = ISBN 007137356X}}</ref> Pangiriman gambar ngaliwatan bungbung dipintonkeun ku [[Clarence Hansell]] jeung panaratas televisi [[John Logie Baird]] dina tempat anu beda dina taun 1920an. Prinsip kasebut munggaran digunakeun pikeun pamariksaan medis internal ku [[Heinrich Lamm]] dina dekade saterusna. Dina taun 1952, fisikawan [[Narinder Singh Kapany]] ngalakukeun eksperimen anu ngarah ka ditimukeunnana serat optik, dumasar kana studi samemehna anu dilakukeun ku Tyndall; serat optik modern, dimana serat gelas dilapisan ku papayung transparan pikeun ngahasilkeun indeks nyimpangna cahaya atawa [[refractive index]] anu leuwih cocog, muncul dina dekade saterusna. <ref name=regis/> Kamajuan saterusna dipuseurkeun kana beundeul serat pikeun pangiriman gambar. Gatroskop semi-fleksibel tina serat optik munggaran dipatenkeun ku [[Basil Hirschowitz]], C. Wilbur Peters, sarta Lawrence E. Curtiss, para panaliti di [[Universitas Michigan]], dina taun 1956. Dina proses ngamekarkeun gastroskop, Curtiss ngahasilkeun papayung gelas munggaran; beda jeung serat optik samemehna anu ngagantungkeun kana hawa atawa minyak jeung lilin nu teu praktis sabage material papayung sabab refractive index nu leutik. Rupa-rupa panerapan pangiriman gambar liana saterusna marucunghul.
 
Dina taun [[1965]], [[Charles K. Kao]] jeung George A. Hockham ti pausahaan Inggris, [[Standard Telephones and Cables]] ngarupakeun anu munggaran ngajelaskeun yen atenuasi (ngalemahna sinyal) dina serat kontemporer diakibatkeun ku henteu murnina material, anu bisa dileungitkeun, lain ku efek-efek fisika dasar saperti ngahamburn cahaya (scattering). Maranehna ngaduga yen serat optik bisa jadi sahiji midiyeum praktis pikeun komunikasi, lamun [[attenuation (electromagnetic radiation)|atenuasi]] bisa dikurangan nepi ka sahandapeun 20 [[Decibel#Optics|dB]] per kilometer (Hecht, 1999, p. 114). Tingkat atenuasi ieu munggaran kahontal dina taun [[1970]], ku para panaliti Robert D. Maurer, Donald Keck, [[Peter C. Schultz]], jeung Frank Zimar anu gawe keur pabrik gelas Amreika nyaeta Corning Glass Works (kiwari [[Corning Inc.]] Maranehna mintonkeun hiji serat kalayan atenuasi optik 17 dB per kilometer ku cara nambahkeun atawa [[Doping (semiconductors)|doping]] [[titanium]] kana [[gelas silika]]. Sababaraha taun ti harita maranehna ngahasilkeun sahiji serat anu ngan 4 db/km ku cara ngagunakeun germanium oksida sabage bahan panambah inti. Atenuasi anu sakitu leutikna ngarah kana [[telekomunikasi]] serat optik jeung ngamungkinkeun Internet. Kiwari, atenuasi dina kabel optik jauh leuwih leutik ti batan atenuasi dina kabel listrik tambaga, anu ngarah kana sambungan serat jarak jauh kalayan jarak ripiter ti 500 nepi ka 800 km.
 
{{stub}}
3.120

éditan