Buka ménu utama

Wikipedia β

Jalan '''Tol''' nyaéta jalan umum anu mangrupa sabahagian tina sistem jaringan jalan ogé dijadikeun jalan nasional di mana anu ngagunakeun ieu jalan kudu mayar di mana geus nepi ka gardu tujuan. jalan tol ieu minangkan jalan lintas alternatif. Tapi di mana diperlukeun jalan tol ieu bisa teu jadi jalan lintas alternatif. (UU No. 38/ 2004 tentang Jalan Pasal 44).[1]

Eusi

Tujuan Pangwangunan Jalan TolÉdit

Jalan Tol ngahaja diwangun supaya ngalancarkeun hubungan utamana lalulintas atawa balawiri-na daerah-daerah anu geus mekar, satuluyna bisa ngagampangkeun distribusi barang anapon jasa tangtu ieu bakal ngaronjatkeun tumuwuhna perekonomian. Béh dieuna dipiharep bisa ngurangan bangbaluh pamaréntah ku ngaliwatan partisipasi pamakéan jalan tol tangtuna ogé bakal ngaronjatna pemerataan hasil pangwangunan jeung kaadilan. (UU 38/2004 Pasal 43 ayat 1).[1]

Daftar jalan tolÉdit