Tangkal Jeruk Nipis

Jeruk Nipis nyaéta salah sahiji jenis buah nu masih asup kana kulawarga buah jeruk. Ngaran sejenna nyaéta lime, citrus, atawa jeruk haseum. Jeruk nipis bentukna buleud, diameterna 3-6 sentimeter, warnana hejo, kulitna semu paréot[1]. Jeruk nipis babari pisan kapanggih di sabudeureun urang, sab jeruk nipis bisa hirup subur di daerah tropis.[1]

Ciri-ciri fisikÉdit

  1. Bentuk daunna buleud sedeng tungtung daunna tumpul.[2]
  2. Rasa buahna haseum,jeung semu pait.[2]
  3. Panjang tangkalna kira-kira 5 meter,warnana hejo kolot semu kakonengan.[2]
  4. Kembang Jeruk nipis biasana sok mucuk di lebah juru daunna. Warnana bodas kakonengan tur seungit.[2]

Kandungan nu aya dina Jeruk NipisÉdit

  • Linalool
  • Limonene jeung flavonoid
  • Synephrine
  • Asam Sitrat
  • Kalsium
  • Fosfor
  • vitamin C

Manfaat Jeruk NipisÉdit

Jeruk nipis gede pisan mangpaatna pikeun kasehatan. di antarana ubar jang ngalancarkeun pencernaan, batuk, diet, kekebalan imun, amandel. ambeien, ginjal, panyakit koneng, jeung réa deui sajabana.[2]

Ngaran-ngaran Lian Jeruk NipisÉdit

  1. Latin : Citrus Aurantifolia, swingle.[2]
  2. Indonesia : Jeruk Nipis, Jeruk Mipis, Jeruk Pecel, Jeruk Sambel, Jeruk Haseum[2].
  3. Melayu : Limau Mipis, Limau Asam.[2]
  4. Thailand : Manao.[2]
  5. Filiphine : Dayap.[2]

RujukanÉdit

  1. a b "Jeruk Nipis" (dalam bahasa id-ID). Kerjanya.net. http://www.kerjanya.net/faq/18154-jeruk-nipis.html. Diakses pada 2018-01-19 
  2. a b c d e f g h i j "Jeruk Nipis – Ciri-Ciri Serta Khasiat dan Manfaat Jeruk Nipis | Situs Tanaman Obat Indonesia". www.tanobat.com (dalam id-ID). Diakses tanggal 2018-01-19.