Buka ménu utama

Jubung nyaéta anyaman tina awi anu wangunna kawas soko téténong.[1] Jubung sok di kana kancahkeun nu jang dipaké gogodogan atawa dipaké ajang naheur lahang sangkan cai godogan atawa lahang nu keur nyengka henteu ngabulaéh lébér.[1] Ieu jubung gé sok dijadikeun tempat pikeun neundeun aseupan kosong nu ditangtungkeun.[1] Lamun aseupan ditangtungkeun dina jubung jadi ngagantung, lantaran cangkéngna lebah wengku kasangkéh ku jubung.[1]

RujukanÉdit

  1. a b c d Danadibrata, R.A. (2009). Kamus Basa Sunda R.A. Danadibrata. Indonesia: Kiblat Buku Utama. p. 283. ISBN 9793631937.