Buka ménu utama

Kabupatén Jombang, nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Wétan. Ibukotana nyaéta Jombang.

Kabupatén Jombang
Logo Jombang.jpg

Lambang Kabupatén Jombang
{{{foto}}}

{{{caption}}}
Locator kabupaten jombang.png

Peta lokasi Kabupatén Jombang
Motto Jombang Beriman
Propinsi Jawa Wétan
Ibukota Jombang
Lega Wilayah 1.159,50
Kordinat 5.2° - 5.3° BT 7.2° - 7.45° LS
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1.201.557
1.036,27 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
21
306
Dasar hukum UU No. 12/1950
Tanggal
Bupati Drs. Ec. H. Nyono Suharli W.
{{{kapala daerah1}}} {{{nami kapala daerah1}}}
Kode aréa 0321
DAU Rp. 664.825.242.000,- (2010)

Ramatloka: www.jombangkab.go.id

Babagian administratifÉdit

Kabupatén Jombang ngawengku 21 kacamatan, nu kabagi deui jadi 306 désa jeung 4 kalurahan. Puseur pamaréntahannana aya di Kacamatan Jombang.

No. Kacamatan Lega
(km²)
Jumlah
désa/kalurahan
1 Bandar Kedungmulyo 32,50 11
2 Perak 29,05 13
3 Gudo 34,39 18
4 Diwek 47,70 20
5 Ngoro 49,86 13
6 Mojowarno 78,62 19
7 Bareng 94,27 13
8 Wonosalam 121,63 9
9 Mojoagung 60,18 18
10 Sumobito 47,64 21
11 Jogoroto 28,28 11
12 Peterongan 29,47 14
13 Jombang 36,40 20
14 Megaluh 28,41 13
15 Tembelang 32,94 15
16 Kesamben 51,72 14
17 Kudu 77,75 11
18 Ngusikan 34,98 11
19 Ploso 25,96 13
20 Kabuh 97,35 16
21 Plandaan 120,40 13