Kabupatén Lampung Kulon (Aksara Lampung: Lampungbarat-aksara.png) nyaéta salasahiji kabupatén di propinsi Lampung, Indonésia. Puseur dayeuh kabupatén ieu perenahna di Liwa. Kabupatén ieun dibentuk dumasar Undang-Undang Nomer 6 Taun 1991 tanggal 16 Agustus 1991 anu mangrupa hasil pamekaran dari Kabupatén Lampung Kalér. Kabupatén ieu didominasi ku pasir jeung basisir di beulah kulon Lampung. Daérah pagunungan nu mangrupa tonggong Bukit Barisan, ditempatan ku vulkanik quarter tina babaraha formasi. Daérah ieu aya dina tingkat kaluhuran 50 - > 1000 mdbs. Daérah ieu diliwatan ku sésar Samangka, anu miboga lébar ± 20 Km. Di babaraha tempat sok aya aktivitas vulkanik jeung bijilna panas bumi.[1]

Kabupatén Lampung Barat
100px

Lambang Kabupatén Lampung Barat
Danau Ranau.JPG

Situ Ranau
250px

Peta lokasi Kabupatén Lampung Barat
Motto Beguai Jejama

(Basa Lampung: Gawé babarengan)

Propinsi Lampung
Ibukota Liwa
Lega Wilayah 2141.57
Kordinat 4o,47',16" - 5o,56',42" LS dan 103o,35',08" - 104o,33',51" BT.
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
293105
{{{kapadetan}}} jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
15
5
Dasar hukum UU RI No.6 Tahun 1991
Tanggal 16 Agustus 1991
Bupati Parosil Mabsus [2]
{{{kapala daerah1}}} {{{nami kapala daerah1}}}
Kode aréa 0728
DAU Rp 523.760.591.000,-

Ramatloka: www.lampungbaratkab.go.id

Tingali ogéÉdit

Lampung

RujukanÉdit

  1. Lampung Barat, BPS (2017). Lampung Barat Dalam Angka 2017. Lampung Barat: BPS Kabupaten Lampung Barat. 
  2. [1]