Buka ménu utama

Kabupatén Magelang

kabupatèn di propinsi Jawa Tengah, Indonésia
Pikeun artikel kota nu ngaranna sarua, tempo Kota Magelang.

Kabupatén Magelang nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibu kotana nyaéta Mungkid. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Temanggung di béh kalér, Kabupatén Semarang jeung Kabupatén Boyolali di beulah wétan, Daérah Istimvwa Yogyakarta di beulah kidul, sarta Kabupatén Wonosobo jeung Kabupatén Purworejo di beulah kulon.

Kabupatén Magelang
Lambang Magelang.jpg

Lambang Kabupatén Magelang
{{{foto}}}

{{{caption}}}
Locator kabupaten magelang.png

Peta lokasi Kabupatén Magelang
Motto -
Propinsi Jawa Tengah
Ibukota Mungkid
Lega Wilayah 1.085,73 km²
Kordinat -
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1.144.000 (2003)
1.054 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
21
-
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal -
Bupati -
{{{kapala daerah1}}} {{{nami kapala daerah1}}}
Kode aréa 0293
DAU Rp. 329.065.000.000

Ramatloka: -

Candi Borobudur, hiji mahakarya paninggalan Dinasti Sailéndra nu ayeuna jadi kareueus Indonésia, aya di wilayah Kabupatén Magelang.

GéografiÉdit

Magelang aya di léngkob sajumlah pagunungan. Beulah wétan (wawatesan jeung Kabupatén Boyolali aya Gunung Merbabu (3.141 méter) jeung Gunung Merapi (2.911 m). Beulah kulon (wawatesan jeung Kabupatén Temanggung sarta Kabupatén Wonosobo) aya Gunung Sumbing (3.371 m). Di beulah kulon kidul aya Bukit Menoréh. Di beulah tengah ngalir Kali Progo sarta anak walungannana nuju ka kidul.

Babagéan administratifÉdit

Kabupatén Magelang kawengku ku 21 kacamatan, nu kabagi deui kana sajumlah désa jeung kalurahan. Pusat pamaréntahan aya di Kacamatan Magelang.


TransportasiÉdit

Magelang aya di jalur stratégis nu ngahubungkeun dua ibu kota propinsi: Semarang - Yogyakarta. Mungkid, ibu kota kabupatén ieu, aya kurang leuwih 10 km kiduleun Kota Magelang. Mungkid baheulana mangrupa kota kacamatan nu satuluyna dikembangkeun jadi ibu kota anyar kabupatén ieu, ngagantikeun Kota Magelang. Secang mangrupa pasimpangan jalan nagara Semarang-Yogyakarta jeung jalan propinsi nu nuju ka Banyumas.

Magelang baheulana diliwatan ku jalur kareta api nu ngahubungkeun Semarang-Yogyakarta, malahan mangrupa salah sahiji jalur kareta api pangkahotna di Indonésia. Tapi ti saprak bituna Gunung Merapi, jalur ieu ruksak tur teu dipigunakeun deui.

PariwisataÉdit

Rupa-rupaÉdit

  • Kadaharan has Magelang di antarana getuk Trio, wajit Salaman, wajik Ny. Week, peuyeum ketan Muntilan, jeung salak nglumut Magelang'.

Tumbu LuarÉdit