Buka ménu utama
Kahitna

Kahitna nyaéta grup musik asal Bandung, Jawa Barat anu dijieun ping 24 Juni 1996, nu diidéan ku musisi Yovie Widianto anu sakaligus jadi pamaén keyboard[1]. ku lantaran aransemen musik anu hadé, Kahitna suksés ngagabungkeun unsur jazz, pop, fussion jeung etnik anu ngirut ati para Soulmate,sesebutan pikeun para fans Kahitna[1]. Ngaran Kahitna sorangan asalna tina basa Philipina,anu harti 'sanajan kitu', tapi tungtungna dipelesetkeun jadi basa Sunda 'Ka' jeung 'Na' nu mangrupa awalan jeung ahiran[1].Nepi ka lamun dihijikeun hartina jadi 'anu pang hitsna'[1].

Anggota Kahitna nyaéta Yovie Widianto (piano, keyboard), Mario Ginanjar (vokalis), Hedi Yunus (vokalis), Carlo Saba (vokalis), Dody Isnaini (bass), Harry Suhardiman (perkusi), D. Bambang Purwono (keyboard), Budiana Nugraha (drum) jeung Andrie Bayuaji (gitar)[1]. Lian ti anu geus disebutkeun aya ogé hiji deui anu pernah jadi anggota tapi tuntungna kaluar nyaéta Ronny Waluya[1].

Sajarah ayana Kahitna dimimitian nalika taun 1983, Yovie Widianto nyieun band anu ngaranna Coops Rhythm Section[1].Lolobana anu jadi anggota band éta jadi Indonesia 6, Ruth Sahanaya jeung Kahitna[1]. ku sabab ayana bébédaan idealisme, Yovie Widianto tungtungna ngundurkeun diri tina grup Coops Rhythm Section anu satuluyna nyieun grup KAHITNA[1]. Nalika mimiti ayana vokalis Kahitna nyaéta Trie Utami anu kiwari nyanyi sorangan[1].Tapi dina kamekaranana Kahitna ngalaman gunta-ganti anggota nepi ka jiga ayeuna nyaéta Yovie Widianto (piano, keyboard),Mario Ginanjar (vokalis),Hedi Yunus (vokalis),Carlo Saba (vokalis),Dody Isnaini (bass),Harry Suhardiman (perkusi),D. Bambang Purwono (keyboard),Budiana Nugraha (drum),Andrie Bayuaji (gitar[1][2].

Dina musikna Kahitna loba ngaluarkeun lau anu temana cinta bari ngadumaniskeun unsure-unsur jazz, pop, fusion, latin malah étnik[1]. Album anu pernah dirilis di antarana nyaéta, Cerita Cinta 1994, Cantik 1996, Sampai Nanti 1998, Permaisuriku 2000, The Best Of Kahitna (kompilasi,2002), Cinta Sudah Lewat 2003 jeung Soulmate 2006[1].

DiskografiÉdit

1. "Cerita Cinta" 1994[1]
2. "Kahitna II" 1997[1]
3. "Cantik" 1996[1]
3. "Sampai Nanti" 1998[1]
4. "Permaisuriku" 2000[1]
5. "The Best Of Kahitna" 2002[1]
6. "Cinta Sudah Lewat" 2003[1]
7. "Soulmate" 2006[1]
8. "lebih Dari Sekedar Cantik" 2010[1]

ReferensiÉdit

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v Kahitna(diakses 4 Desember 2011)
  2. KAHITNA Biografi(diakses 4 Desmber 2011)