Kapuloan Bangka Belitung

propinsi di Indonésia

Kapuloan Bangka Belitung nyaéta hiji propinsi di Indonésia nu ngawengku Pulo Bangka jeung Belitung sarta sababaraha pulo leutik nu aya di wdantaneun Sumatra, deukeuteun Propinsi Sumatra Kidul. Ibu kota propinsi ieu nyaéta Pangkalpinang. Kota ieu disahkeun dina tanggal 9 Pébruari 2002.

  • Kedik nyaéta alat tradisional nu digunakeun keur tatanén.
Kapuloan Bangka Belitung
Coat of arms of Bangka Belitung Islands.svg

Lambang Kapuloan Bangka Belitung
IndonesiaBangkaBelitung.png

Peta lokasi Kapuloan Bangka Belitung
Koordinat {{{kordinat}}}
Dasar hukum
Tanggal penting 9 Februari 2002 (poé ngadeg)
Ibu kota Pangkalpinang
Gubernur Dr. H. Erzaldi Rosman Djohan, S.E., M.M.
Lega 81.724,74 km2
  • Daratan: 16.423,74 km2
  • Perairan: 65.301 km2
  • Panjang basisir: 1200 km
Pangeusi 1.000.177
Kapadetan
Kabupatén 6
Kota 1
Kacamatan 36
Kalurahan/Désa 326
Suku Suku Melayu, Suku Jawa, Suku Sunda, Suku Bugis, Suku Banten, Suku Banjar, Suku Madura, Suku Palembang, Suku Minang, Suku Aceh, Suku Flores, Suku Maluku, Suku Manado, Tionghoa (30%)
Ageman Islam (81,83%) Buda (8,71%) Kong Hu Cu (5,11%) Protestan (2,44%) Katolik (1.79%), Hindu (0,13%)
Basa Basa Bangka, Basa Indonésia
Zona waktu WIB
Lagu Daérah [Yo Miak, Bujang Lapok]

Ramatloka resmi:

(?)

Musik tradisionalÉdit

  • Musik Dambus

Pasakan/kadaharan tradisionalÉdit

PamaréntahanÉdit

Kabupatén jeung kotaÉdit

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1 Kabupatén Bangka Sungailiat
2 Kabupatén Bangka Kidul Toboali
3 Kabupatén Bangka Kulon Mentok
4 Kabupatén Bangka Tengah Koba
5 Kabupatén Belitung Tanjung Pandan
6 Kabupatén Belitung Wétan Manggar
7 Kota Pangkal Pinang -


Sajarah Kapahlawanan BangkaÉdit

Tumbu luar luarÉdit