Karéta api Anjasmoro
KA Anjasmoro melintas di daerah Pucung.jpg
KA Anjasmoro ti Jombang nuju ka Pasar Senén (Jakarta) ngaliwat di daérah Pucung, Kotabaru.
Informasi
Sistem Karéta api Jarak Jauh
Kelas Éksekutip-Ékonomi AC non-PSO plus
Status Beroperasi
Lokal Daop 1 Jakarta
Stasion awal Stasion Pasar Senén
Stasion Jombang
Operasi
Dibuka 1 Desember 2019
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1067 mm
Listrik -
Gancangna operasional 60 - 100 km/jam

Karéta api Anjasmoro (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮃᮔ᮪ᮏᮞ᮪ᮙᮧᮛᮧ) mangrupa Karéta api Panumpang Kelas Éksekutip jeung Ékonomi AC Plus anu dioperasikeun ku PT Kereta api Indonesia (Pesero) Daérah Operasi I Jakarta anu ngalayanan rute Pasar Senén-Jombang liwat Yogyakarta jeung sabalikna.

SajarahÉdit

 
KA Anjasmoro ti Pasar Senén (Jakarta) nuju ka Jombang ngaliwat JPL 1 Cikampék dina poé isuk

Karéta api Anjasmoro Éksprés mimiti dioperasikeun dina tanggal 1 Desember 2019 anu ngalayanan lalampahan kelas éksekutip jeung ékonomi AC plus pikeun rute Jakarta - Jombang. Saméméhna, rute ieu pernah dilayanan sareng lalampahan kelas ékonomi ti Jombang ka Jakarta, sareng nami karéta api Tebuireng. Dina tanggal 24 Desember 1994 layanan KA Tebuireng ditingkatkeun sareng nambihan rangkéan karéta kelas bisnis, jeung dina tanggal 1 Agustus 1996 sakabéhna rangkéan barobah layanan jadi kelas bisnis.

Panambihan layanan kelas éksekutip geus dilayanan di tanggal 1 Agustus 1999 jeung dina tanggal 15 April 2001 karéta anu ngalayanan rute ti Jombang nuju Jakarta dilayanan lalampahan sareng kelas éksekutip jeung bisnis, sareng rangkéan anu urut ti 2 karéta kelas éksekutip (K1) jeung 8 karéta kelas bisnis (K2). Saprak ogé éta karéta ieu diberi ngaran KA Bangunkarta (Jombang-Madiun-Jakarta). Dina taun 2013, KA Bangunkarta diperpanjang rutena nepi Surabaya, jeung sanggeus éta eweuh deui karéta anu ngalayanan rute anu sarua.

Séké Sélér NgaranÉdit

Ngaran Anjasmoro diambil tina ngaran Gunung Anjasmoro anu ngabogaan kaluhuran 2.282 m ti permukaan laut jeung mangrupa tataran pagunungan anu panjang sareng puncak luhuran anu aya di kawasan Jombang, Jawa Wétan.

Jadwal LalampahanÉdit

Berikut ieu nyaéta Jadwal Lalampahan KA Anjasmoro GAPEKA 2019 (Ti tanggal 01 Désémbér 2019):

KA 127 Anjasmoro (JG-YK-PSE)
Stasion Nepi Indit
Jombang - 21.40
Kertosono 21.56 21.59
Nganjuk 22.18 22.20
Caruban 22.47 22.49
Madiun 23.03 23.10
Ngawi 23.32 23.34
Sragén 00.10 00.12
Solo Balapan 00.38 00.45
Klatén 01.10 01.12
Yogyakarta 01.36 01.50
Kutoarjo 02.45 02.49
Butuh 02.57 03.03
Kutowinangun 03.16 03.22
Wonosari 03.28 03.36
Kebumen 03.42 03.48
Ijo 04.13 04.20
Kroya 04.40 04.45
Purwokerto 05.15 05.27
Cirebon Prujakan 07.22 07.37
Pegadénbaru 08.54 08.57
Jatinegara 10.35 10.37
Pasar Senén 10.47 -
KA 128 Anjasmoro (PSE-YK-JG)
Stasion Nepi Indit
Pasar Senén - 05.25
Pegadénbaru 07.07 07.09
Cirebon Prujakan 08.21 08.30
Purwokerto 10.24 10.37
Kroya 11.03 11.09
Karanganyar 11.40 11.44
Wonosari 12.00 12.06
Prembun 12.16 12.22
Kutoarjo 12.33 12.36
Yogyakarta 13.28 13.36
Klaten 14.00 14.02
Solo Balapan 14.29 14.41
Sragén 15.06 15.08
Ngawi 15.41 15.43
Madiun 16.05 16.10
Caruban 16.25 16.27
Nganjuk 16.53 16.55
Kertosono 17.15 17.18
Jombang 17.35 -

Tumbu KaluarÉdit