Karéta api Cirebon Éksprés

Cirebon Éksprés
Kereta api Cirebon Ekspres melintas langsung Stasiun Cikampek.jpg
KA Cirebon Éksprés keur ngaliwatan Stasion Cikampék
Informasi
Sistem Karéta api éksprés
Kelas Éksekutip jeung Ékonomi AC Plus new image
Status Teu Beroperasi
Lokal Daop 3 Cirebon
Stasion terminus Stasion Cirebon
Stasion Gambir
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi III Cirebon
Karakter Lintas datar
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 80-100 km/jam

Karéta api Cirebon Éksprés atawa karéta api Ciréks nyaéta karéta api kelas éksekutip-ékonomi AC Plus New Image anu ngalayanan rute Stasion Cirebon - Stasion Gambir.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi III Cirebon.[1]

Ti tanggal 16 Agustus 2019, karéta ieu diubah ngrananna jadi Karéta api Argo Cheribon. Tilu ngaran Karéta (Argo Jati, Tegal Bahari jeung Cirebon Éksprés) dijadikeun hiji ngaran wungkul.[2]

Spésifikasi karétaÉdit

Berikut Ieu Stamformasi KA Cirebon Éksprés jeung KA Tegal Bahari:

  • KA Cirebon Ekspres/Tegal Bahari mawa 5 Kelas Éksékutip + 3 Kelas Ékonomi:
    • 1 Lokomotip CC 206 Dipo Induk CN
    • 1 Karéta Pembangkit (P CN)
    • 5 Karéta Éksékutip (K1 CN)
    • 1 Karéta Makan (KM1/M1 CN)
    • 3 Karéta Ékonomi New Image (K3 2016 CN)
  • Lamun KA Cirebon Éksprés/Tegal Bahari mawa 6 Kelas Éksékutip + 3 Kelas Ékonomi nyaéta:
    • 1 Lokomotip CC 206 Dipo Induk CN
    • 1 Karéta Pembangkit (P CN)
    • 6 Karéta Éksékutip (K1 CN)
    • 1 Kereta Makan (KM1/M1 CN)
    • 3 Karéta Ékonomi New Image (K3 2016 CN)
  • Lamun KA Cirebon Éksprés/Tegal Bahari mawa 7 Kelas Éksékutif + 3-4 Kelas Ékonomi nyaéta:
    • 1 Lokomotip CC 206 Dipo Induk CN
    • 1 Karéta Pembangkit (P CN)
    • 7 Karéta Éksekutip (K1 CN)
    • 1 Karéta Makan (KM1/M1 CN)
    • 3-4 Karéta Ekonomi New Image (K3 2016 CN)

Stasion nu dilayananÉdit

JadwalÉdit

Karéta api Cirebon Éksprés dijalankeun 3 kali dina sapoé.[3] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogéÉdit

Karéta Api

RujukanÉdit

  1. a b c Informasi KA Cireks (id) diakses tanggal 5 Februari 2016
  2. "Rebranding, PT KAI Luncurkan KA Argo Cheribon Jelang HUT RI – Info Kereta Api" (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-08-12. 
  3. Jadwal KA Cirebon Ekspres (id) diakses tanggal 5 Februari 2016

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia