Buka ménu utama
KA Pangandaran Logo.jpg
Karéta api Pangandaran
KA Pangandaran.jpg
KA Pangandaran di stasion Bandung
Informasi
Sistem Karéta api Jarak Manengah
Kelas Éksekutip-Ékonomi AC Prémium
Status Beroperasi
Lokal Daop 2 Bandung
Stasion awal Gambir
Banjar
Jumlah stasion 6
Operasi
Dibuka 2 Januari 2019
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi II Bandung
Lokomotip CC201, CC203, atawa CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1067 mm
Listrik -
Gancangna operasional 60 - 90 km/jam
Titik pangluhurna +848 (Stasion Nagrég)

Karéta api Pangandaran nyaéta karéta api panumpang kelas éksekutip jeung ékonomi AC prémium nu ngalayanan ruteu Gambir-Banjar sarta ruteu Bandung-Banjar jeung sabalikna.[1]

Pikeun ruteu Bandung - Banjar, PT KAI ngaberlakukeun tarip promo 1 rupiah salila sabulan ka hareup.[2]

Operasional KAÉdit

KA Pangandaran dioperasikeun pikeun ngagampilkeun masarakat Priangan Wétan indit-inditan Jakarta, ogé sabalikna, kalawan teu kudu ganti karéta, lantaran ngan KA Serayu wungkul nu ngalayanan ruteu Jakarta-Banjar.[1]

Karéta api ieu ogé boga fungsi ngarojong poténsi pariwisata nu aya di Priangan Wétan, utamana wewengkon Kabupatén Pangandaran anu kasohor miboga loba poténsi pariwisata.[1]

KA Pangandaran ngagunakeun rangkéan karéta éksekutip plus (Stainless Steel/K1 2018) jeung Prémium Plus (Mild Steel/K3 2017) jieunan PT INKA Madiun.[1]

SajarahÉdit

Saacanna ruteu ieu kungsi dilayanan ku karéta api Priangan Éksprés bulan Agustus 2009, ngan ku sabab okupansi anu teu minuhan 60% ti jumlah tempat diuk, jeung ku sabab jadwal anu henteu fleksibel, jadi KA éta eureun beroperasi bulan Désémber di taun nu sarua.

Asal usul ngaranÉdit

Ngaran Pangandaran dicokot ti Kabupatén Pangandaran anu kasohor ku poténsi pariwisatana sarta perenahna teu jauh ti Stasion Banjar, stasion paeureunan pangtungtungna karéta ieu.

Angkutan shuttle ka GarutÉdit

PT Kereta Api Indonesia nyadiakeun angkutan shuttle tuluyan pikeun panumpang KA Pangandaran ti stasion Cibatu ka Kota Garut.[3] Pangoperasian angkutan tuluyan ini pikeun ngagampilkeun panumpang KA Pangandaran anu rék ka Garut atawa sabalikna.[3] Ayana sistem single ticket, panumpang KA Pangandaran bisa langsung ngagunakeun layanan angkutan éta sarta teu kudu meuli tikét deui.[3]

Jadwal lalampahanÉdit

Ieu jadwal lalampahan KA Pangandaran per 2 Januari 2019[4]

Nomor KA KLB 12410 Nomor KA KLB 12377 Nomor KA KLB 12412 Nomor KA KLB 12379
Jurusan Gambir - Banjar Tujuan Banjar - Gambir Tujuan Bandung - Banjar Tujuan Banjar - Bandung
Stasion Kadatangan Kaberangkatan Stasion Kadatangan Kaberangkatan Stasion Kadatangan Kaberangkatan Stasion Kadatangan Kaberangkatan
Gambir - 07.50 Banjar - 13.55 Bandung - 09.10 Banjar - 16.20
Bandung 11.09 11.40 Tasikmalaya 14.46 14.53 Cibatu 10.31 10.35 Tasikmalaya 17.09 17.14
Cibatu 13.13 13.17 Cipeundeuy 15.57 16.07 Cipeundeuy 11.08 11.23 Cipeundeuy 18.00 18.10
Cipeundeuy 13.50 14.03 Cibatu 16.38 16.40 Tasikmalaya 12.09 12.14 Cibatu 18.42 18.46
Tasikmalaya 14.51 14.55 Bandung 18.42 19.00 Banjar 13.03 - Bandung 20.34 -
Banjar 15.56 - Gambir 22.35 -

RujukanÉdit

  1. a b c d Jadwal KA Pangandaran Ekspres Jakarta-Banjar, Aktual.web.id, diakses tanggal 2 Januari 2019
  2. Setelah KA Galunggung, PT KAI Luncurkan KA Pangandaran Tiket Promosi Bandung-Banjar cuma Rp1, Tribunnews.com, diakses tanggal 2 Januari 2019
  3. a b c Selain Tarif Satu Rupiah, KA Pangandaran Sediakan Angkutan Lanjutan Stasion Cibatu-Garut, Jabar Tribunnews.com, diakses tanggal 2 Januari 2019
  4. Layani Jalur Jakarta-Banjar, KAI Launching KA Pangandaran, KAI.id, diakses tanggal 2 Januari 2019

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia