Karajaan Bohémia

(dialihkeun ti Kerajaan Bohemia)

Karajaan Bohémia (basa Céko: České království; Basa Jérman: Königreich Böhmen; Latin: Regnum Bohemiae) nyaéta nagara anu perenahna di wewengkon Bohémia, Éropa Tengah. Lolobana wewengkonna ayeuna mangrupa bagéan ti Républik Céko. Karajaan ieu mangrupa bagéan ti Kakaisaran Romawi Suci nepi ka pamubaran kakaisaran éta taun 1806, laju jadi bagéan ti Kakaisaran Austria, tuluy Austria-Hongaria ti 1867. Alatan éléhna Blok Poros dina Perang Dunya I, boh karajaan Bohémia jeung Austria-Hongaria dibubarkeun nu matak Bohémia jadi bagéan ti Républik Cékoslowakia.

Kerajaan Bohemia
České království (cs)
Königreich Böhmen (de)
Regnum Bohemiae (la)

1198–1918
Bandéra Lambang
Karajaan Bohémia 1618
Ibu kota Praha
Agama Katolik Roma
Hussite
Lutheranisme
Pamaréntahan Monarki
Raja
 - 1198–1230 Ottokar I ti Bohémia (mimiti)
 - 1916–1918 Charles I ti Austria (pamungkas)
Sajarah
 - Pangadegan karajaan 1198
 - Bubar 1918
Warning: Value specified for "continent" does not comply

Pangabagéan administratipÉdit

Kraj Bohémia

Kraj Moravia   

Kadipatén-kadipatén Silesia   

Lusatia

RujukanÉdit