Buka ménu utama

Komet Halley nyaéta komet nu katinggal ti bumi unggal 75-76 taun.Ngaranna sarua jeung nu manggihan, nyaéta Edmun Halley. Komet halley nyaéta komet nu pangkondangna, sanajan unggal abad seeur komet nu jamanna lila nu muncul leuwih caang jeung dahsyat . Halley jadi hiji-hijina komet umur pondok nu tiasa ditinggal ku soca hungkul (teu kudu ngangge alat bantu nanaon) jeung pasti balik deui teu lila salami manusa hirup.Datangna sapanjang sajarah ngagaduhan pangaruh nu ageung kalawan sajarah manusa. Sanajan kamunculanna teu di pikawanoh siga objek nu sami nepi abad ka-17. Jeung sababarahan buktos anyar nunjukkeun yén kajadian di langit nu tos disaksian ku jalmi Yunani kuno, bisa jadi panampakan mimiti komet halley.[1] Dipedar, meteor raksasa geus ngahantem Yunani kurang leuwih 466 SM sarta 467 SM . Komet Halley katempo salami 80 poé di 466 SM, para peneliti nulis dina jurnal kosmologi .

RujukanÉdit

  1. Rincon, Paul (Citakan:ISO date/en). "Komet Halley Tercatat Sejak Yunani Kuno". Erabaru. http://erabaru.net/iptek/81-antariksa-astronomi/17467-komet-halley-tercatat-sejak-yunani-kuno. Diakses pada 16 May 2012  Aslinya ditulis di BBC News, diterjemahkan di Era Baru