Mimosa pudica
Mimo pigra 080209-4579 ckoep.jpg
(Mimosa)
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Subfamili:
Génus:
Mimosa

Mimosa nyaéta salah sahiji genus tutuwuhan nu aya dina kulawarga kacang (Fabacéae).[1] Genus ieu diwangun ku leuwih ti 40 tutuwuhan jeung mangrupa tutuwuhan asli daérah tropis jeung subtropis di sakabéh benua.[1] Ieu tutuwuhan miboga ngaran nu dicokot tina gerakan daunna jeung aya spésiés nu tangtu nu "nurutan" sensibilitas sato.[1] Mimosa miboga hulu kembang wangun buleud nu nonjolkeun benang sari jeung daun biasana nyirip.[2] Sanyawa daun sok sénsitif mun kacabak atawa kakeunaan cahya.[2] Spésiés Mimosa nu panglobana biasana mangrupa hérba atawa semak pendék;[1] sababaraha tutuwuhan ngarambat; jeung sababaraha deui wanguntangkal.[1] Akar tina sababaraha spésiés miboga racun; nu séjéna ngandung zat pangiritasi kulit.[1]

ReferensiÉdit

  1. a b c d e f (en)Mimosa(diakses 8 Maret 2016)
  2. a b (en)Mimosa botany (diakses 8 Maret 2016)